UPITNA ODRŽIVOST LIGE 12

Udruga Prve HNL ne može financijski pomoći klubovima

Subota, 07. srpnja 2012. 16:57 Napisao  I. V.

Nadamo se da ćemo moći pomoći kroz Fond solidarnosti, kaže Robert Komen

Robert Komen relativno je novi predsjednik Udruge Prve HNL. Kao predstavnik HNK-a Rijeka, Komen je na mjestu predsjednika naslijedio čelnika Intera Branka Laljka, automatizmom je postao dopredsjednik HNS-a i samo sva dana nakon Izborne skupštine HNS-a zakazao sastanak Udruge Prve HNL u Opatiji.

O problemima domaćeg nogometa toliko se govori i piše da nema smisla načinjati teme o katastrofalnoj infrastrukturi, huliganizmu i klubovima koji ne podmiruju osnovne obveze iako su dobili licence. Planovi udruge su strateški i dugoročni, a sezona u Ligi 12 počinje 27. svibnja. U ovom trenutku nekoliko klubova ima takve financijske poteškoće da u pitanje dolazi regularnost natjecanja, može li se u Ligi 12 dogoditi ono što se prošle sezone dogodilo u Ligi 16?

- Razgovarali smo i tome problemu. Nadamo se da će se povećanjem budžeta Udruge Prve HNL stvoriti pretpostavke da klubovima u poteškoćama možemo financijski pomoći kroz Fond solidarnosti, kazao je Komen.

Za sada takve mogućnosti nemate?

- Ne!

Udruga prvoligaša trenutačno ima godišnji budžet od 12 do 14 milijuna kuna, Komen se nada do kraja mandata barem udvostručiti prihode.