Europska liga: Davor Šuker večeras se vraća na mjesto gdje je igrao s Maradonom

Četvrtak, 13. ožujka 2014. 11:36 Napisao/la  SC

Davor Šuker postao izaslanik UEFA-e na utakmici Seville i Betisa. Šuker je igrao u Sevilli zajedno s Maradonom i Diegom Simeoneom prije nego što je prešao u Real Madrid

Davor Šuker večeras se vraća na mjesto sreće! UEFA je Šukera imenovala ambasadorom na jednom od najzanimljivijih susreta osmine finala Europske lige. Na stadionu Ramón Sánchez Pizjuán u četvrtak igraju (21.05) gradski rivali, Sevilla i Betis. Šuker će utakmicu gledati kao izaslanik UEFA-e.

Šuker je igrao u Sevilli pet sezona (1991-96) tijekom kojih se afirmirao kao jedna od najboljih europskih napadača. Igrao je u Sevilli zajedno s Maradonom i Diegom Simeoneom prije nego što je prešao u Real Madrid. Sevilla pamti Šukera kao jednog od najboljih klupskih strijelaca svih vremena. U sezoni 93/94 bio je drugi strijelac Primere s 24 pogotka, šest manje od Romarija (Barcelona).

Danas zvjezdane dane svoje karijere u dresu Seville živi Ivan Rakitić, kapetan i najbolji igrač predvodi svoju momčad u utakmici protiv Betisa, koji je s Rijekom igrao u skupini Europske lige. Sevilla je apsolutni favorit protiv Betisa, koji se nalazi na pragu ispadanja iz Primere.