Villarreal lakoćom pobijedio, rezultat izgleda bolje od igre Hajduka

Četvrtak, 18. kolovoza 2022. 22:41 Napisao/la  SC

Polufinalist Lige prvaka prošle sezone  prvom dijelu odradio na stadionu Levantea jači trening za igrače koji ove sezone neće igrati najteže utakmice

Biuk svladao Reinu
Biuk svladao Reinu Foto: HNK Hajduk/Facebook

Villarreal je lakoćom pobijedio Hajduk u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige, koja je pokazala koliko je hrvatski klupski nogomet udaljen od vrhunskoga europskoga nogometa.

Konačni rezultat na kraju izgleda puno bolje nego što je izgledala igra Hajduka protiv jedne od vodećih španjolskih momčadi, koja je prošle sezone ostvarila sjajan rezultat u Ligi prvaka.

Polufinalist Lige prvaka prošle sezone  prvom dijelu odradio je na stadionu Levantea jači trening za igrače koji ove sezone neće igrati najteže utakmice.

Isti su igrači bili dovoljno motivirani da postignu četiri pogotka i stvore još barem toliko izglednih prilika.

Unai Emery počeo je utakmicu sa samo trojicom igrača (G. Moreno, Pedraza, Coquelin) koji su bili u početnoj postavi protiv Valladolda (3:0) u utakmici 1. kola LaLige prošlog vikenda.

Emery je tek u završnici utakmice uveo nekoliko standardnih prvotimaca (Lo Celso, Torres, Parejo, Jackson...), olakotna okolnost za Hajduk bila je da je domaćin tada u laganom ritmu počeo odrađivati utakmicu.

Očito je bilo da najbolji igrači španjolske momčadi čuvaju energiju za utakmicu protiv Atletica u Madridu idućeg vikedna, nije u igri domaćina bilo (pre)jakog inteziteta kao u prvom dijelu utaimice.

U drugom dijelu Kalinić je obranio nekoliko težih udaraca, stvorili su domaćini nekoliko obećavajućih situacija.

U 2. minuti Livaja je vrhunski proigrao Biuka na drugoj vratnici, mladi napadač podmetnuo je nogu u padu za vodeći pogodak - 0:1.

Hajduk je statistički bio stopostotno učinkovit, postigao je dva pogotka iz dvije prilike na utakmici.

Drugi pogdak postigao je iz kaznenog udarca nakon što je Mendi neoprezno rukom u skoku zahvatio Kalinića, koji je zbog velike posjekotine na licu morao izaći iz igre.

U prvom dijelu Hajduk je olako primio pogotke, jednoga je postigao Livaja koji je nakon ubačaja iz prekida zatresao svoju mrežu, dvostruki strijelac Morales i Chukwuez lakoćom su stvrarali viša na bokovima, razlika u klasi vidjela se u svakom dodiru s loptom.

VILLARREAL: Reina, Fuente (61 Kiko), Mandi, Cuenca, Pedraza (61 Torres), Coquelin, Morlanes (61 Parejo), Baena, Morales (73 Jackson), Chukwueze, G. Moreno (61 Lo Celso)

HAJDUK: L. Kalinić, Mikanović (69 Lovrencsics), Borevković, Elez (79 Fossati), Melnjak, Awaziem, Grgić, Sahiti (69 Mlakar), Krovinović, Biuk, Livaja (79 N. Kalinić, 85 Atanasov)

Prva utakmica play-offa Konferencijske lige: Villarreal - Hajduk 4:2 (Morales 15, 36, Livaja 19-ag, G. Moreno 45+1/Biuk 2, Fossati 85-11m)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.