Hajduk pristao na razgovore sa središnjicom HNS-a, Baldasar osniva povjerenstvo

Utorak, 25. studenog 2014. 20:42 Napisao/la  SC

Drago mi je što su poruke pomirljive. To je jedna situacija koja još uvijek nije završena i koja može eskalirati, ali hrvatski nogomet je sam sebe doveo u takvu situaciju, kaže gradonačelnik Baldasar

Hajduk je prihvatio ruku pomirbe iz središnjice HNS-a. Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar prihvatio je poziva na dijalog izvršnog predsjednika HNS-a Damira Vrbanovića:

- Drago mi je što su poruke pomirljive. To je jedna situacija koja još uvijek nije završena i koja može eskalirati, ali hrvatski nogomet je sam sebe doveo u takvu situaciju. Svi mi koji smo voljeli gledati, a tu polazim od sebe, smo prestali pratiti utakmice jer je očito nešto trulo u hrvatskom nogometu. Ovaj bojkot derbija je bio samo završni čin, netko je odlučio reagirati, a valjda je prirodno da to bude Hajduk. Možda je upravo to bilo potrebno da se stvari pomaknu s mrtve točke. Mi ćemo napraviti sve što možemo da sukob ne eskalira u neželjenom pravcu. Današnji zaključak je da se stvori zajedničko Povjerenstvo Grada, Hajduka, županijskih vijećnika i navijača, te da svi zajedno sjednemo s HNS-om i da im kažemo da se Hajduk ovako ne može tretirati. Samo tražimo ravnopravnost, kaže Baldasar u ime većinskog vlasnika Hajduka.

- Može razgovor, no mi ne odustajemo od naših zahtjeva, želimo promjene u hrvatskom nogometu. Ne mogu sad konkretno reći koji će nam sve biti zahtjevi, to ćemo vidjeti na tom sastanku s njima, a sad i ne želim ovako umoran nešto više kazati, tko zna kako bi to bilo protumačeno. Bolje da za sada previše toga ne kažem, kaže predsjednik Marin Brbić.