Damir Burić, trener Hajduka: Velazquez je na raspolaganju, Ohandza neće igrati protiv Rijeke

Petak, 14. kolovoza 2015. 13:32 Napisao/la  Ivan Jelić

Rijekina prednost je jedino domaći teren, sve ostalo je otvoreno. Ne bih ulazio u duboke analize, mi smo ih proučili, kaže Burić

Trener Hajduka Damir Burić na početku presice uoči Jadranskog derbija izrazio je sućut obitelji i HNK-u Rijeka zbog tragične pogibije glasnogovornika Davora Severa.

- Što se tiče sportskog dijela, reagirali smo dovođenjem dvojice novih igrača. Radi se o kvalitetnim nogometašima s kojima ćemo imati širinu. Dugo smo tražili i čekali, tražili smo isključivo kvalitet, šteta što Milić ne može igrati, Velazquez je na raspolaganju i mi smo zadovoljni s mogućnostima koje imamo. Što se tiče liječničkog biltena, ozlijeđeni igrači su većinom ostali van pogona. Idemo sa 18 igrača u Rijeku, kući ostaje Milevski, Tudor, Pejić, Maloku, Radčenko, koji su ozlijeđeni, te Milić koji nema pravo nastupa. Milevski ima problem s mišićem, a Roguljić se jedini uspio vratiti i imamo opciju više. Situacija s Ohandzom je jako dobra, ali odlučili smo da ne odigra sutrašnju utakmicu, kaže Burić.

Kakav je dojam ostavio novopridošli Argentinac Velazquez?

- Vidi se da je svestran, jako agresivan, brz, pokretljiv, zna se ubaciti kad treba i za sad je na dobrom putu da bude dobra opcija za nas.

Matjaž Kek još nije poražen u susretima protiv Hajduka?

- Mene statistika ne interesira, Rijekina prednost je jedino domaći teren, sve ostalo je otvoreno. Ne bih ulazio u duboke analize, mi smo ih proučili, igraju dugo zajedno. Uspjeli su se i pojačati, ali znat ćemo se suprotstaviti

Rijeka je davno ostala bez Europe, Hajduk igra na dva kolosijeka?

- O tome se više ne priča, sve se zaboravlja ako dobro guraš u HNL-u. Mi imamo fokus na dvije strane, ustrajat ćemo da utakmice koje su pred nama odigramo u optimalnom sastavu. Imat ćemo momčad koja će uvijek biti u stanju stvoriti šansu, za utakmicu protiv Rijeke trebaju nam oba lica, a mi to možemo pokazati. Ja se nadam da ćemo protiv Slovan Libereca imati na raspolaganju još četiri igrača više, što nam daje dodatne mogućnosti.