ŽELJKO MANDARIĆ ULAŽE U OLIMPIJU

Riječki poduzetnik postao partner Milanu Mandariću

Srijeda, 13. siječnja 2021. 15:54 Napisao/la  Igor Vranić

Mandarić je (su)vlasnik petnaestak firmi među kojima je u sportskom miljeu najpoznatija postala tvrtka Adria Oil, glavni sponzor KK-a Škrljevo

Željko Mandarić
Željko Mandarić

Željko Mandarić službeno je postao partner NK-a Olimpija, riječki poduzetnik dogovorio je suradnju s vlasnikom Olimpije Milanom Mandarićem.

Mandarić je vlasnik Manšpeda, prijevozničke kompanije koja je prerasla u respektabilu logističku tvrtku prisutnu u čak 180 svjetskih luka, tvrtka ima vlastite kontejnerske terminale u Rijeci i Zagrebu, mrežu skladišta te mnogo dostavnih vozila.

Mandarić je (su)vlasnik petnaestak firmi među kojima je u sportskom miljeu najpoznatija postala tvrtka Adria Oil, glavni sponzor KK-a Škrljevo.

Njegove tvrtke otvaraju se tržištima u Srbiji i Sloveniji, ali Mandarićev angažman u ljubljanskom klubu ne treba promatrati isključio u kontekstu širenja poslova u Sloveniji.

Ulaganje u nogomet očito je novi poslovni aspekt:

- Za mene je iznimna čast, zadovoljstvo i privilegija, ali istodobno velika odgovornost biti dijelom najvećeg i jednog od najstarijih slovenskih nogometnih klubova. NK Olimpija ima dugu tradiciju i ponos je slovenskog nogometa i u regiji. Uvjeren sam i učinit ću sve da svojim vlastitim entuzijazmom i ljubavlju prema sportu, uz podršku iskustva i znanja velikog stručnjaka za sport i nogomet i mog partnera gospodina Milana Mandarića, pridonesem da budućnost Olimpije učinimo još boljom i uspješnijom, rekao je Željko Mandarić za klupsku stranicu ljubljanskog kluba.

- Drago mi je što mogu obavijestiti sve ljubitelje nogometa u Ljubljani i Sloveniji da u klubu imam novog pouzdanog partnera s kojim otvaramo novo poglavlje u povijesti kluba. To je gospodin Željko Mandarić, uspješni riječki poduzetnik, veliki zaljubljenik u nogomet i sport, s kojim sam sklopio partnerstvo i dogovorio nastavak zajedničkog rada na afirmaciji NK Olimpije. U sportskom smislu želimo da u budućnosti u Olimpiji bude što više mladih domaćih igrača iz vlastitog sportskog pogona, koji će zajedno s kvalitetnim seniorima osigurati nastavak Olimpijine uspješne priče. U poslovnom smislu, imamo puno posla za pripremu nove poslovne i marketinške strategije, kazao je Milan Mandarić.

Kao što je poznato, Milan Mandarić duže razdoblje pokušava pronaći kupca za ljubljanski klub.

Za sada je pronašao partnera na Kukuljanovu.