Prva HNL: Lokomotiva zaustavila lidera, Osijek remizirao u Kranjčevićevoj

Petak, 04. ožujka 2022. 20:02 Napisao/la  SC

Lokomotiva ne samo da je bila ravnopravna nego je u prvom poluvremenu propustila realizirati dvije izgledne prilike

Kačavenda je ovako žalio za najboljom prilikom domaćina
Kačavenda je ovako žalio za najboljom prilikom domaćina

 Lokomotiva je zaustavila lidera u Kranjčevićevoj, Osijek nije uspio osvojiti tri boda nakon što je pobijedio Dinamo u zadnjem kolu.

U utakmici bez golova Osijek je najbolje prilike propustio u sudačkoj nadoknadi, kada se momčad Lokomotive neočekivano povukla u svoju trećinu.

U 92. minuti Mierez je prizmeno ubacio zdesna, Pivarić je uspio presjeći dodavanje za Fiolića, na dva metra od vratiju u padu je izbacio loptu preko okvira.

U 95. minuti Nevistić je otišao u prazno, Topčagiću se lopta idealno odbila, napadač Osijeka mlako je loptu poslao prema vratima, Mersinaj je stajao na gol-crti.

Podjela bodova ipak je sportski bila najpravednija u utakmici tijekom koje se vidjelo da Osijek nije bio fizički na razini utakmice u zadnjem derbiju.

Lokomotiva ne samo da je bila ravnopravna nego je u prvom poluvremenu propustila realizirati dvije izgledne prilike.

Po Aliyevu udarcu glavom Ivušić je sjajnom reakcijom uspio skrenuit loptu, Kačavenda je nešto kasnije promašio priliku utakmice za domaćina: Cipetić je precizno ubacio zdesna, napadač Lokomotive ostao je sam na drugoj strani, nije trebao ni skočiti da bi loptu mogao glavom poslati gdje želi, sigurno nije želio promašiti cijela vrata na kojima se stajao samo Ivušić.

U drugom dijelu Osijek je bio nešto aktivniji, ali nije osječka momčad stvorila izgledne prilike sve do sudačke završnice.

Aliyu je još jednom mogao svladati Ivušića, nakon brze kontre napadač Lokomotive izašao je ispred vratara Osijeka, koji je pravodobno ušao u udarac u situaciji jedan na jedan.

LOKOMOTIVA: Nevistić, Cipetić, Mersinaj, Soldo, Pivarić, Maleš, Marić, Kačavenda (88 Miličević), Dabro (78 Stojković), Aliyu (90+1 Vranjković), Kulenović

OSIJEK: Ivušić, Miloš (46 Leovac), Lončar, Škorić, Jurčević, Žaper, Kleinheisler (60 Jugović), Fiolić, Caktaš (89 Topčagić), Lovrić (78 Fućak), Mance (60 Mierez)

Utakmica 26. kola: Lokomotiva - Osijek 0:0