JADRANSKI DERBI Damir Burić ima nešto bolju atmosferu u svlačionici, ali sigurno nema bolju momčad od Igora Bišćana

Nedjelja, 15. rujna 2019. 13:49 Napisao/la  Igor Vranić

Početkom ove sezone Bišćan je neočekivano promijeno mentalitet momčadi, negativna serija u HNL-u izravna je posljedica promjene DNK-a momčadi

Stjepan Lončar
Stjepan Lončar Foto: Lario Tus

 

Rijeka i Hajduk večeras (19) igraju derbi 8. kola na Rujevici.

Uoči utakmice Hajduk ima četiri boda prednosti, Rijeka u prosincu mora odigrati zaostalu utakmicu protiv Dinama u Maksimiru.

Nakon stanke obje momčadi pojačane su (Bradarić, Andrijašević) bivšim igračima koji će promijeniti igre momčadi svaki na svoj način.

Rijeka je postala jača (Andrijašević) u igri na postavljene obrane, Hajduk je postao jači (Bradarić) u organizaciji igre.

S obzirom na očekivani fizički intezitet, u večerašnjoj utakmici Filip Bradarić doima se u prednosti pred Frankom Andrijaševićem.

Što je intezitet manji, Andrijašević je bolji.

Večerašnju utakmicu neće odlučiti ni Bradarić, ni Andrijašević nego momčadi okosnice kojih se nisu promijenile u odnosu na međusobne utakmice prošle sezone.

Na početku sezone promijenio se odnos obiju momčadi prema utakmicama.

Damir Burić promijenio je tonus momčadi Hajduka, pobjeda protiv Dinama u zadnjoj utakmici izravna je posljedica promjene DNK-a splitske momčadi.

Igor Bišćan najveći uspjeh na klupi Rijeke ostvario je prošle sezone u finalu Kupu zahvaljujući  tonusu momčadi, koja je proljetni dio sezone postojano držala drugo mjesto u HNL-u bez većine standardnih prvotimaca.

Početkom ove sezone Bišćan je neočekivano promijeno mentalitet momčadi, negativna serija u HNL-u izravna je posljedica promjene DNK-a momčadi.

Vrhunac bojažljiva pristupa dogodio se u uzvratnoj utakmici protiv Genta na Rujevici, Bišćan ove sezone protežira igrače koji prema vokaciji uzmiču pred svakim malo jačim protivnikom.

Damir Burić uoči večerašnje utakmice ima nešto bolju atmosferu u svlačionici, ali sigurno nema bolju momčad od Igora Bišćana.

Nema dvojbe da Bišćan snosi najveću odgovornost za negativne rezultate u ligi u kojoj samo Dinamo ima bolju momčad od Rijeke.

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 HNK Hajduk Split 13 23
2 GNK Dinamo 13 22
3 NK Osijek 7 19
4 HNK Rijeka 7 19
5 HNK Gorica 0 15
6 NK Lokomotiva -1 15
7 NK Istra 1961 -6 10
8 NK Slaven Belupo -14 10
9 Inter Zaprešić -8 7
10 NK Varaždin -11 7