JADRANSKI DERBI Damir Burić ima nešto bolju atmosferu u svlačionici, ali sigurno nema bolju momčad od Igora Bišćana

Nedjelja, 15. rujna 2019. 13:49 Napisao/la  Igor Vranić

Početkom ove sezone Bišćan je neočekivano promijeno mentalitet momčadi, negativna serija u HNL-u izravna je posljedica promjene DNK-a momčadi

Stjepan Lončar
Stjepan Lončar Foto: Lario Tus

 

Rijeka i Hajduk večeras (19) igraju derbi 8. kola na Rujevici.

Uoči utakmice Hajduk ima četiri boda prednosti, Rijeka u prosincu mora odigrati zaostalu utakmicu protiv Dinama u Maksimiru.

Nakon stanke obje momčadi pojačane su (Bradarić, Andrijašević) bivšim igračima koji će promijeniti igre momčadi svaki na svoj način.

Rijeka je postala jača (Andrijašević) u igri na postavljene obrane, Hajduk je postao jači (Bradarić) u organizaciji igre.

S obzirom na očekivani fizički intezitet, u večerašnjoj utakmici Filip Bradarić doima se u prednosti pred Frankom Andrijaševićem.

Što je intezitet manji, Andrijašević je bolji.

Večerašnju utakmicu neće odlučiti ni Bradarić, ni Andrijašević nego momčadi okosnice kojih se nisu promijenile u odnosu na međusobne utakmice prošle sezone.

Na početku sezone promijenio se odnos obiju momčadi prema utakmicama.

Damir Burić promijenio je tonus momčadi Hajduka, pobjeda protiv Dinama u zadnjoj utakmici izravna je posljedica promjene DNK-a splitske momčadi.

Igor Bišćan najveći uspjeh na klupi Rijeke ostvario je prošle sezone u finalu Kupu zahvaljujući  tonusu momčadi, koja je proljetni dio sezone postojano držala drugo mjesto u HNL-u bez većine standardnih prvotimaca.

Početkom ove sezone Bišćan je neočekivano promijeno mentalitet momčadi, negativna serija u HNL-u izravna je posljedica promjene DNK-a momčadi.

Vrhunac bojažljiva pristupa dogodio se u uzvratnoj utakmici protiv Genta na Rujevici, Bišćan ove sezone protežira igrače koji prema vokaciji uzmiču pred svakim malo jačim protivnikom.

Damir Burić uoči večerašnje utakmice ima nešto bolju atmosferu u svlačionici, ali sigurno nema bolju momčad od Igora Bišćana.

Nema dvojbe da Bišćan snosi najveću odgovornost za negativne rezultate u ligi u kojoj samo Dinamo ima bolju momčad od Rijeke.

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 32 56
2 HNK Hajduk Split 21 44
3 HNK Rijeka 10 41
4 NK Lokomotiva 8 40
5 NK Osijek 12 38
6 HNK Gorica -6 34
7 NK Slaven Belupo -18 23
8 Inter Zaprešić -18 17
9 NK Istra 1961 -20 16
10 NK Varaždin -21 16