TREĆE RABUZINOVO SUNCE

Nitko nije mogao pokvariti riječku proslavu

Srijeda, 14. svibnja 2014. 08:15 Napisao/la  SC

Na tribinama se natisnulo više od 9000 sretnika, koji su uspjeli kupiti ulaznice za povijest


Rijeka je prvi put u klupskoj povijesti osvojila jedan trofej pred svojim gledateljima, treće Rabuzinovo Sunce zauzelo je posebno mjesto u klupskoj viltrini. Na tribinama se natisnulo više od 9000 sretnika, koji su uspjeli kupiti ulaznice za povijest. Prije utakmice u improviziranom klupskom televizijskom studiju na stadionu svih osvojenih Kupova sjetili su se Milan Radović, Tomo Erceg i Daniel Šarić. Trojica klupskih velikana osvojili su četiri Kupa, ni jedan od njih nije doživio privilegiju da Kup osvoji na Kantridi!

Otrčali su igrači Rijeke počasni krug po Kantridi s medaljama oko vrata prije nego što je predsjednik HNS-a Davor Šuker uručio pehar kapetanu Dariju Kneževiću. Zasluženo slavlje pred ispunjenim tribinama koje su lelujale u bijelo-plavima bojama. Riječke mažoretkinje i neizostavna Lovranska limena glazba zagrijali su navijačku atmosferu po kojoj je Rijeka postala poznata i prepoznatljiva. Armadina koreografija i ogromna bijela zastava razvučena preko stijena upriličili su nezaboravni dekor u predvečerje jednog od najvećih klupskih uspjeha. Sporadično pogrdno spominjanje Zdravka Mamića i HNS-a spadaju u obavezni navijački repertoar kojemu je jedino dežurni spiker Joso Krmpotić posvetio dužnu pažnju.

Navijača Dinama nije bilo previše. Na stadion su ušli u dvjema odvojenim skupinama pod policijskom prismotrom. Između njih je tijekom utakmice stajala ograda, policija i velika svjetonazorska barijera. Manja skupina pripada tzv. veteranima BBB-a. Veća skupina pripada radikalnom krilu BBB-a kojemu ime Dinama neće biti sveto sve dok u klupskoj loži bude sjedio Zdravko Mamić.

U 65. minuti navijači Dinama počeli su međusobni obračun na tribinama. Sukob je kulminirao gađanjem bakljama i intervencijom specijalaca, koji su združenim akcijom odvojili dvije skupine na sigurnu udaljenost. Intervenciju policije među navijačima Dinama s druge strane stadiona Armada je ispratila podrugljivim povicima.

Nitko nije mogao pokvariti riječku proslavu nogometa! Ni igrači Dinama, ni njihovi navijači koje nogomet nije zanimao.