FINALE KUPA Istra 1961 večeras može prvi put u klupskoj povijesti ostvariti plasman u Europu, a idućeg vikenda ispasti iz Prve HNL!

Srijeda, 19. svibnja 2021. 11:27 Napisao/la  SC

Tri kluba bore se za ostanak u zadnjem kolu, sva tri gostuju, dva (Istra 1961, Varaždin) igraju protiv protivnika koji nemaju naglašenih natjecateljskih motiva

Istra 1961 večeras može prvi put u klupskoj povijesti ostvariti plasman u Europu, a idućeg vikenda ispasti iz Prve HNL!
Foto: Twitter

Dinamo i Istra 1961 večeras (20) u Velikoj Gorici igraju finale Kupa.

Od ishoda finala ovisi hoće li se plasmanom na četvrto mjesto HNL-a dobiti europska viza, Dinamo večeras igra za Goricu, Rijeku ili Hajduk, koji se u zadnjem kolu bore za europske plasmane.

- Dvije sezone smo bez Rabuzinovog sunca, u četiri godine samo jednom je osvojen kup. Ovo je prilika da taj trofej vratimo u naše vitrine. Vjerujem da su svi igrači spremni i jedva čekaju utakmicu, ovo je utakmica za trofej. Vjerujem da ćemo ga osvojiti, ali to neće biti jednostavna utakmica. U zadnjoj utakmici u Velikoj Gorici smo igrali u kombiniranom sastavu kako bi finale Kupa svi dočekali odmorni. Osjetili smo teren u Gorici, koji je fantastičan. Dobar i brz teren, to je ono što nama odgovara, kaže trener Dinama Damir Krznar.

Dinamo je izraziti favorit što u jednoj utakmici ponekad ne mora biti presudno:

- Kvaliteta je na njihovoj strani, to stoji, ali nju možemo anulirati i ugroziti ih ako na našoj budu motivacija, energija i voljni moment. Imat ćemo svoje situacije i želimo li ih iskoristiti, morat ćemo biti pametni, mirni, organizirani i maksimalno koncentrirani. Naravno, trebat će nas malo i sreća pomaziti, ali svjesni smo da ništa nećemo postići ako se protiv ovakvog protivnika 90 minuta budemo branili. Želimo li se nečemu nadati, moramo iskoristiti polušansu, i to po mogućnosti prvu koja nam se ukaže, rekao je trener Istre 1961 Danijel Jumić.

Istra 1961 se nalazi u jedinstvenoj situaciji: večeras može prvi put u klupskoj povijesti osvojiti Kup i ostvariti plasman u Konferencijsku ligu, a idućeg vikenda može ispasti iz Prve HNL.

Tri kluba bore se za ostanak u zadnjem kolu, sva tri gostuju, dva (Istra 1961, Varaždin) igraju protiv protivnika koji nemaju naglašenih natjecateljskih motiva.

Evo rasporeda u 36 kolu:
Osijek - Istra 1961
Hajduk - Lokomotiva
Slaven Belupo - Varaždin

U slučaju da se klubovi bodovno izjednače, odlučuju međusobni omjeri.