KUP HRVATSKE

Hajduk i Lokomotiva izborili finale

Srijeda, 17. travnja 2013. 20:55 Napisao/la  SC

Uzvratne utakmice polufinala Kupa: Hajduk - Slaven Belupo 1:1, Lokomotiva - Cibalia 3:0.

Uzvratne utakmice polufinala Kupa

 

 

HAJDUK – SLAVEN BELUPO 1:1

 

Stadion na Poljudu. Gledatelja: 10.000

 

Sudac: Igor Pristovnik (Zagreb)

 

Strijelci: 0:1 Glavica (32), 1:1 Milić (72)

 

Žuti kartoni: Sušić, Stojanović (Hajduk), Pranjić (S. Belupo)

 

HAJDUK: Blažević, Vršajević (51 Mikanović), Maloča, Milić, Jozinović, Lima, Sušić, Caktaš (89 Plazonić), Kouassi, Maglica (51 Stojanović), Vuković

 

SLAVEN BELUPO: Pelin, Bubnjić, Grgić, Kokalović (46 Pranjić), Purić, Gregurina, Čanađija, Brlek (79 Jelavić), Delić, Rak (87 Šaban), Glavica

 

Nogometaši Hajduka plasirali su se i finale Kupa nakon što su neodlučenim rezultatom (1:1) u uzvratnoj utakmici protiv Slavena Belupa uspjeli sačuvati prednost (2:1) iz prve utakmice odigrane u koprivnici.

 

Momčad Slavena Belupa zasluženo je do odmora vodila minimalnim rezultatom, gosti su igrali konkretnije i poduzetnije. Hajduk u prvom dijelu nije stvorio ni jednu priliku za kojom može žaliti.

 

U 32. minuti Rak je na desnom boku proigrao Purića, uslijedio je ubačaj na pet metara i Glavičin pogodak za vodstvo gostiju – 0:1.

 

U 38. minuti Kokalović i Gregurina iz dva su pokušaja iz blizine mogli utakmicu učiniti nemogućom misijom za Hajduk: prvi je pogodio blok, a drugi promašio loptu.

 

U drugom dijelu Hajduk je pokazao nešto više iako momčad nije bila na očekivanoj razini. Ipak, u 72. minuit Milić je uspio zatresti mrežu gostiju udarcem glavom nakon ubačaj iz kuta. Time je Hajduk stekao mirnoću u završnici utakmice.

 

U 76. minuti gostu su propustili priliku izjednačiti ukupan rezultat. Glavica je izašao pred Blaževića, koji brani njegov pokušaj. Rak odbijenu loptu šalje u vrata, ali se na gol-crti ispiječio Maloča i na kraju Glavica šalje loptu preko vratiju.

 

 

 

 

LOKOMOTIVA – CIBALIA 3:0

 

Stadion u Maksmiru. Gledatelja: 1000

 

Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica)

 

Strijelci: 1:0 Šitum (19), 2:0 Antolić (43), Kramarić (89)

 

Žuti kartoni: Musa (Lokomotiva), Mazalović (Cibalia)

 

LOKOMOTIVA: Picak, Boras, Barbarić, Mesarić, Bručić, Trebotić (69 Chago), Antolić, Pjaca (60 Peko), Šitum (77 Musa), Maleš, Kramarić

 

CIBALIA: Matković, Miloš, Župarić, Mitrović, Terzić (46 Koledić), Mazalović (76 Puljić), Matoš, Rugašević, Vitaić, Filipović, Bartolović (67 Pavličić)

Lokomotiva se plasirala u finale već nakon prvog poluvremena, kada su domaći igrači stekli prednost od dva pogotka nakon što ej prva utakmica završila bez pobjednika (1:1).

 

U 19. minuti Lokomotivu je u vodstvo doveo Šitum udarcem iz daljine. Isti je igrač u 43. minuti natjerao vratara Matkovića na intervenciju, odbijenu loptu Antolić pretvara u vodstvo 2:0.

 

Iako su nogometaši Cibalije u kraćim razdobljima imali inicijativu, momčad Lokomotive mirno je tijekom drugog poluvremena čuvala prednost. Pogotkom u 89. minuti Kramarić je potvrdio pobjedu vrijednu povijesnog klupskog uspjeha.