Fausto Budicin u kup-utakmici uigrava novi stoperski par

Utorak, 06. listopada 2020. 20:42 Napisao/la  R. F.
Fausto Budicin u kup-utakmici uigrava novi stoperski par

U pulskom prvoligašu je proteklih desetak dana vrlo prometno pa je tako momčad početkom ovog tjedna doživjela nove tri promjene.

Iz kluba su otišli Drilon Sadiku koji je od sada novi član belgijskog Liersa, te Octavio Paez.

No, momčad je posljednjeg dana prijelaznog roka za igrače u španjolskoj Primeri ojačana igračem Deportivo Alavesa Rafom Navarrom, koji je u svojoj karijeri promijenio nekoliko klubova, a ima i 21 nastup u najjačoj španjolskoj ligi kada je igrao za Betis iz Seville.

Jedini problem mogla bi predstavljati činjenica da je u posljednjih godinu dana igrao jako malo ili ništa, te da se još uvijek nije pojavio u Puli pa je i pitanje u kakvom će se stanju pojaviti.

Pred Puljanima je u srijedu utakmica 1/16 finala kupa Hrvatske u kojoj igraju u gostima protiv vrlo ambicioznog trećeligaša NK Polet iz Svetog Martina na Muri.

U ovoj utakmici trener Budicin neće koristiti nekoliko igrača koji će odmoriti, u rosteru neće biti Einara, Tomaševića, Blagojevića, Rafe Paeza, Majkića i novopridošlog Koreanca Kim Gyu Hyeonga.

Stoga će priliku dobiti neki igrači koji su do sada manje igrali poput vratar Jurića, a očekuje se i nastupi od prve minute drugog Koreanca Kim Hyun Wooa, Špoljarića i Vojkovića.

Iako je do utakmice protiv Slaven Belupa u prvenstvu desetak dana ovo je Budicinu jedna od rijetkih prilika za uigravanje novog stoperskog par, jer će u utakmici s Koprivničanima izostati kartonirani Einar i Bosančić.

Da ih ne očekuje lagan posao protiv Poleta svjesni su svi u klubu i ukoliko maksimalno ne uđu u susret mogli bi imati velikih problema s ekipom koja u svojim redovima ima nekoliko bivših prvoligaških igrača.

- Kup je specifično natjecanje, posebno kada igrate na gostujućem terenu, morate biti spremni na sve. Znamo da je domaćin ambiciozna momčad koja želi biti u vrhu Treće ligi i imaju novog trenera koji će sigurno dati novi impuls igračima. Njihova je momčad spoj mladosti i iskustva, koja će sigurno biti jako našpanana, tako da čemo morati biti maksimalno koncentrirani. Utakmica će biti sve samo ne lagana, ali naš cilj je u svakoj utakmici igrati na pobjedu, pa tako i u ovoj, govori trener Fausto Budicin

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.