SLUŽBENI POSJET SPLITU

Šuker braći Žužul objasnio da suci djeluje neovisno

Utorak, 20. studenog 2012. 18:29 Napisao/la  Ivan Jelić

Svi želimo da suci postanu sporedna, a ne glavna tema što traži doprinos svih sudionika, kaže Šuker

Predsjednik HNS-a Davor Šuker posjetio RNK Split gdje u razgovarao s čelnicima, braćom Slavenom i Jozom Žužulom. Klub iz Parka mladeži poslao je u ponedjeljak pismo predsjedniku Šukeru u kojem su ga zamolili da im pomogne u borbi protiv sudačkih nepravdi, koje su crveni doživjeli na tri posljednje utakmice protiv Slaven Belupa u Koprivnici, Dinama na domaćem travnjaku i Cibalije u Vinkovcima:

- Sudačka organizacija djeluje potpuno neovisno i tako to treba biti. Naravno da me zanima sve što se događa u hrvatskom nogometu. Konkretne događaje neću komentirati jer još uvijek nisam dobio izvještaj komisije, no da i jesam opet bih klub uputio da se obrati nadležnim u sudačkoj komisiji. Svi želimo da suci postanu sporedna, a ne glavna tema što traži doprinos svih sudionika. Od Saveza, sudaca, klubova, trenera, igrača i medija, kazao je Šuker.

Predsjednik kluba Slaven Žužul zahvalio se Šukeru na posjetu:

- Prije svega iskreno sam zahvalan i počašćeni na ovakvoj reakciji predsjednika Šukera. Ovo je prvi puta da je jedan predsjednik Saveza posjetio naš klub i time je pokazao respekt prema svemu što radimo. Čuda ne očekujemo, ali razgovor i suradnja mogu stvari pomaknuti prema naprijed. Svjesni smo ingerencija predsjednika HNS-a , no svakako smo ga htjeli upoznati s onim čime susrećemo, rekao je Žužul.

Prvi čovjek kluba upoznao je predsjednika Šukera sa planovima:

- Zadovoljan sam s onim što se ovdje radi te garantiram da ćemo mi iz Saveza dati doprinos u stvaranju uvjeta za odgoj novih nogometaša u ovom centru, rekao je Šuker.

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 41 76
2 NK Lokomotiva 18 60
3 NK Osijek 18 59
4 HNK Rijeka 12 55
5 HNK Hajduk Split 15 54
6 HNK Gorica -3 47
7 NK Slaven Belupo -18 34
8 NK Varaždin -21 30
9 NK Istra 1961 -28 24
10 Inter Zaprešić -34 17