Matjaž Kek: Čekaju nas još najmanje dvije utakmice u Europskoj ligi i ja sam zbog toga stvarno sretan

Četvrtak, 08. kolovoza 2013. 22:25 Napisao/la  SC

Moji su igrači pokazali veliko srce, mislim da smo igrali ljepši nogomet od Rijeke, rekao je Gula

Matjaž Kek nastavlja redati pozitivne rezultate, ni jedan trener ne živi od dojma. Rijeka je prošla Žilinu i to je poslije utakmice bilo najvažnije:

 

- Želio bih čestitati svojoj momčadi na prikazanom u uzvratu, mislim da smo zaslužili prolaz jer smo ukupno gledano nakon obje utakmice bili bolji. Ne trebam naglašavati da je Žilina bila izuzetno težak protivnik. Rijeka nastavlja natjecanje u Europskoj ligi, čekaju nas još najmanje dvije utakmice i ja sam zbog toga stvarno sretan, kaže Kek.

 

Adrian Gula nije izgledao pretjerano nezadovoljan nakon ispadanja, trener Žiline pronašao je puno dobih stvari u dvije utakmice protiv Rijeke:

 

- Vidjeli ste odličnu Žilinu, posebno u prvom dijelu, imali smo veliku šansu već na samom početku utakmice. Bili smo aktivni cijelu utakmicu, napadali smo, ali nismo bili učinkoviti. U drugom dijelu smo dobro odigrali, ali su igrači Rijeke iskazali veliko iskustvo. Postignuli su pogodak iz jedne od tri šansi. Ispostavilo se da je presudna bila prva utakmica, čestitam Rijeci na prolazu. Moji su igrači pokazali veliko srce, mislim da smo igrali ljepši nogomet od Rijeke, rekao je Gula.

HT Prva liga

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 GNK Dinamo 40 65
2 HNK Rijeka 11 47
3 NK Lokomotiva 13 46
4 HNK Hajduk Split 17 45
5 NK Osijek 13 42
6 HNK Gorica -8 35
7 NK Slaven Belupo -19 26
8 NK Istra 1961 -21 19
9 Inter Zaprešić -23 17
10 NK Varaždin -23 17