Ivan Rakitić prije pet godina prvi uzastopno osvojio Ligu prvaka i Europsku ligu

Subota, 06. lipnja 2020. 14:35 Napisao/la  SC
Ivan Rakitić prije pet godina prvi uzastopno osvojio Ligu prvaka i Europsku ligu

Ivan Rakitić prije točno pet godina postao je prvi igrač koji je osvojio Ligu prvaka sezonu nakon što je osvojio Europsku ligu.

Barcelona je 6. lipnja 2015. godine u finalu Lige prvaka pobijedila Juventus (3:1), Rakitić je bio strijelac prvog pogotka u 4. minuti:

- To mi je značilo puno, pogotovo nakon dolaska u Barcelonu iz Seville. Postao sam prvi igrač koji je osvojio Europa ligu i Ligu prvaka zaredom, bile su to dvije nevjerojatne godine. Bila je to impresivna sezona, i danas je pamtim kao nezaboravnu. Taj će mi finale uvijek ostati u sjećanju. Imali smo vrlo jaku momčad, s vremenom smo postajali jači. Došli smo u finalu do svog vrhunca, sjećam se kako smo se osjećali. Nismo željeli da sezona završi, željeli smo nastaviti igrati. Bio je snažan osjećaj superiornosti, prisjeća se Rakitić u razgovoru za Marcu.

Rakitić je igrao iza fantastične trojke napadača: Lionela Messija, Neymara i Luis Suareza:

- U to doba mogli ste osjetiti zabrinutost svakoga protivnika, momčadi su se morale u potpunosti usredotočiti na njih, nisu znale na koga se više koncentrirati. Napadali smo u svakoj mogućoj prilici, bili smo opasni, dubok, imali smo sve. Bilo je zadovoljstvo igrati s njima, govori Rakitić.

Barcelona ove sezone može opet osvojiti Ligu prvaka:

- Želimo poboljšati puno stvari, znamo da moramo. U svlačionici vlada fantastična atmosfera, imamo jasne ciljeve. Nadam se da ćemo završiti kolovoz s oba trofeja (LaLiga i Liga prvaka, op.a.), mislim da je to moguće. Imamo priliku koju želimo iskoristiti, naglasio je Rakitić.