SOPIĆ PROZIVA IGRAČE

Obračun s igračima ima realno uporište u činjenicama

Četvrtak, 23. svibnja 2024. 11:34 Napisao/la  Igor Vranić

Dinamo naglašeno defenzivnim pristupom potpuno limitirao najbolje igrače Rijeke

Obračun s igračima ima realno uporište u činjenicama
Foto: HNK Rijeka/Facebook

Željko Sopić nakon poraza (1:3) od Dinama u uzvratnoj utakmici finala kupa alibi za neuspjehe na kraju sezone počeo je tražiti u igračima!

Nakon što je olako propustio povijesnu priliku postati trofejni trener Rijeke, Sopić se javno počeo obračunavati s igračima koji su trebali biti prevaga u utakmicama protiv Dinama.

Kada trener počne javno prozivati igrače, to je u pravilu početak kraja nužnog povjerenja između trenera i igrača.

Kada pak trener Sopićevih kapaciteta počne javni obračun s hrvatskim reprezentativcima, onda početak kraja ima dalekosežne posljedice za klub.

Sopić je nakon prvoga dijela iz igre izvadio Marka Pjacu što ne bi bilo neočekivano s obzirom kako je napadač Rijeke igrao da je na klupi imao igrača barem približne kvalitete.

Budući da takvog igrača nema u riječkom rosteru, Sopić je još više olakšao posao Dinamu, posebice nakon što je Sergej Jakirović zbog bojazni od crvenog kartona ostavio Petra Sučića u svlačionici nakon odmora.

Sučić je u prvom dijelu igrao tzv. lažnog napadača na desnoj strani, iako je klasični veznjak Dinama postigao pogodak, više je duplirao Pjacu na boku nego što je napadao.

Treba biti objektivan!

Kada se vrijednost najboljih igrača Rijeke procjenjuje u kontekstu utakmica protiv Dinama, treba podsjetiti da je struka Dinama više puta zadnjih sezona odbila dovesti Marka Pjacu.

Šest međusobnih utakmica protiv Dinama ove sezone pokazale se zašto su u Maksimiru odbili redom stožerne igrače (Janković, Pašalić, Ivanović, Fruk...) Rijeke, koja je do 33. kola slovila vrlo izglednim kandidatom za osvajanje dvostruke krune.

Ako se njima doda Mirko Marić, koji je bez konkurencije najveće razočaranje sezone, Sopićev obračun s tzv. glavnim igračima ima realno uporište u faktima.

U šest utakmica protiv Dinama ove sezone Rijeka je postignula pet pogodaka.

U dvjema utakmicama finala jedini pogodak postigao je Toni Fruk iz slobodnog udarca.

U četirima utakmicama HNL-a pogotke su postignuli Marco Pašalić iz slobodnog udarca, Marko Pjaca iz kaznenog udarca, dva pogotka iz igre postignuli su Lindon Selahi i Matej Mitrović.

Upravo činjenica da ni jedan stožerni igrač Rijeke ove sezone nije postigao pogodak Dinamu iz igre znači da Sopić ključne utakmice nije trebao igrati tako da rezultati utakmica ovise o pogocima stožernih igrača.

Trebao je otprilike igrati baš onako kao što je igrao Sergej Jakirović.

Dinamo je naglašeno defenzivnim pristupom u dvjema finalnim utakmicama kupa potpuno limitirao najbolje igrače Rijeke,  prva je utakmica zbog Jakirovićeva načina igre bila negledljiva, ali puno je lakše igrati za trofeje kada znaš da nećeš olako izgubiti utakmicu ako zakažu stožerni igrači.

Od deset pogodaka koje je Dinamo postigao u šest utakmica protiv Rijeke ove sezone,  samo dvojica napadača Dinama (Špikić, Hoxha) postignuli su pogotke iz igre.

Ni jedan nije bio stožerni igrač Dinama ove sezone!  

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.