SPLIT TREĆELIGAŠ Slaven Žužul: Pogledajte tko iz koje lige ispada, a tko ostaje zato što se nas izbacilo

Utorak, 23. svibnja 2017. 16:02 Napisao/la  I. J.

Moram se konzultirati s odvjetnicima, no nema šanse da me netko uvjeri da je ovo pravo i pravda. Borit ću se do Strasbourga ako treba, kaže čelnik RNK-a Split


Slaven Žužul  ogorčeno je reagirao na odluku HNS-a prema kojoj RNK Split iduće sezone mora igrati treću igu, jer nije ishodovao ni drugoligašku licenciju:

- Ova odluka nije pravedna i mi ćemo se protiv nje boriti svim sredstvima. Moram se konzultirati s odvjetnicima, no nema šanse da me netko uvjeri da je ovo pravo i pravda. Borit ću se do Strasbourga ako treba. Pogledajte tko iz koje lige ispada, a tko ostaje u drugoj ligi zato što se nas dekretom prebacilo u treću ligu. Sve će vam biti jasno. Mi imamo sve uvjete za drugu ligu, imamo 13 od 15 uvjeta i za prvu, s tim da bismo i ova dva riješili u mjesec dana, da nam se ostavio rok. Nemam ja čarobni štapić, ne mogu sve sam i preko noći. Borit ćemo se protiv Osijeka, ako ne uspijemo, čestitat ćemo boljima. Nije sramota ispasti, jednu godinu odigrati u drugoj ligi, konsolidirati se i vratiti. Ali oni su nas rafalom po pola presjekli! Pa ljudi moji, nama je pred realizacijom projekt izgradnje stadiona! Kome odgovara da se ne izgradi novi stadion u Splitu? Zar se svi moramo preseliti u Zagreb i igrati 'tramvaj ligu'. Hoće li se ubuduće igrati 'prva zagrebačka' i 'druga zagrebačka' liga, umjesto hrvatske lige? Zar i naša djeca nemaju pravo igrati nogomet?, pita se Slaven Žužul.

Čelnik Splita naveo je zanimljiv primjer:

- Kako to da licence dobivaju klubovi koji ni stadion nemaju?  Nemam ništa protiv bilo koga, ali ne dam na svoj klub. I stvarno ne znam što oni u savezu rade, no poručujem im da ću se boriti dok god budem mogao za ravnopravne odnose, rekao je Žužul za 24sata.

Standings provided by Sofascore