Slavili su navijači Hajduka pobjedu prije nego je sudac dao znak za početak dvoboja

Ponedjeljak, 29. siječnja 2024. 10:34 Napisao/la  Toni Bilić
Prisjelo mi slavlje
Prisjelo mi slavlje Foto: HNK Hajduk/Facebook

Riječani su zasluženo slavili pobjedu (2:1) u 100. Jadranskom derbiju, koji je odigran na rasprodanoj poljudskoj ljepotici.

Još jednom se potvrdilo da bijeli zakažu kada je najpotrebnije. Slavili su navijači pobjedu, pa čak i titulu prvaka prije nego je glavni sudac Kolarić dao znak za početak dvoboja.

Prije nego što je lopta krenula s centra na travnjak su izašli Ivan Perišić i Josip Brekalo. Poljud je eruptirao, pobjeda je bila sigurna, kao da su promišljali navijači.

Rijeka je bila bolja i na Rujevicu se vratila s tri velika boda, uz to preskočila je Hajduk na tablici i zasjela na prvu poziciju.

Osim prvih dvadesetak minuta, koji su pripali domaćinu, preostale minute pripale se gostima.

Nije to bio posebno kvalitetan derbi, no Riječani su iskoristili svoju dominaciju i stigli do pobjede.

Domaćini su još jednom igrom razočarali svoje navijače, trener Karoglan nije na vrijeme reagirao kada su gosti preuzeli konce igre u svoje ruke.

Igra Hajduka svela se na duge lopte prema Livaji koji se nije uspio nametnuti stoperima momčadi Željka Sopića.

Splićani su izgubili bitku u borbi za titulom prvaka, ali ne i rat samo što ovakom prezentacijom teško mogu očekivati da će ostvariti toliko željeni cilj i osvojiti prvo mjesto.

Ovo je prvi prvenstveni poraz Karoglana nakon 19 utakmica na klupi.

U subotu Hajduk gostuje u Osijeku, igrat će bez Livaje koji je u završnici susreta zaradio ozlijedu skočnog zgloba, neće biti Sigura i Sahitija koji su zaradili treće žute kartone.

Očekuje se debi Josipa Brekala.

Novi poraz dobrano bi uzdrmao svih na Poljudu.

Standings provided by Sofascore