RIJEKA - DINAMO Kontroverzni osječki sudac Damir Batinić sudit će derbi na Rujevici

Srijeda, 21. veljače 2018. 13:39 Napisao/la  SC
Sudac Damir Batinić
Sudac Damir Batinić Foto: Lario Tus

Damir Batinić sudit će derbi utakmicu između Rijeke i Dinama na Rujevici. Pomoćnici Batiniću na Rujevici bit će Borut i Igor Križarić iz Čakovca, Pataki iz Đakova te Conjar i Bel iz Osijeka. Nadgledat će ih Davor Ivić iz Siska i Alen Gerek iz Zaboka, a na ovoj će utakmici biti i časnici za sigurnost Dominić i Svilić

Nakon proteklog vikedna u kojima su pogreške suca Tihomira Pejina u Maksimiru bile glavna tema razgovora, a uz to i prestrogo dosuđen kazneni udarac protiv Rijeke u Osijeku suca Strukana, djelitelj pravde na Rujevici će biti još jedan kontroverzni sudac iz osječke baze.

Teško je zanemariti povezanost sa Željkom Širićem ili pak Antom Vučemilovićem, a uza sve to i Batinić je u prošlosti donosio odluke o kojima se raspravljalo, čak i u Saboru.

Prije godinu dana Batinić je izazvao burne reakcije širom Hrvatske nakon što je u Vinkovcima u 90. minuti Dinamu dosudio kazneni udarac protiv Cibalije za pobjedu 2:1, u trenutku dok su se modri još borili s Rijekom za prvo mjesto.

Batinića po dobrom ne pamte ni u Rijeci.

U listopadu ove sezone Rijeka je poražena od Istre 1961, koja je zabila iz jedinog udarca na gol, a Matjaž Kek je nakon susreta novinarima dobacio:

"Danas je slučajno sudio sudac iz Osijeka!"

Sve upućuje na to kako je pred nama još jedan kontroverzni nogometni vikend....

Standings provided by Sofascore