Prva HNL: Lokomotiva zabila pet golova Belupu, hat trick Kastratija, Datković strijelac

Nedjelja, 16. rujna 2018. 18:30 Napisao/la  SC
Lirim Kastrati (Lokomotiva)
Lirim Kastrati (Lokomotiva)

HT Prva liga - 7. kolo

SLAVEN BELUPO - LOKOMOTIVA 2:5

Gradski stadion Ivan Kušek Apaš. Gledatelja: 993

Sudac: Dario Bel (Osijek)

Strijelci: 0:1 Kastrati (23), 0:2 Datković (43), 0:3 Kastrati (46), 1:3 Bacelić-Grgić (70), 2:3 Jelić (81), 2:4 Kastrati (83), 2:5 Krstanović (86)

Žuti kartoni: Bacelić-Grgić (Slaven Belupo)

SLAVEN BELUPO: Marković, Bogojević (50 Karamarko), Bongongui (58 Bacelić-Grgić), Delić (46 Jelić), Gordana, Međimorec, Mendy, Musa, Puclin, Šarlija, Vidović

LOKOMOTIVA: Grbić, Datković, Drozdek (73 Krstanović), Jakić, Karačić, Kastrati, Kolinger, Lecjaks (87 Hujber), Majstorović, Radonjić (77 Halilović), Uzuni

Nogometaši Lokomotive pobijedili su u Koprivnici Slaven Belupo sa 5:2. Prvo ime susreta bio je 19-godišnji Lirim Kastrati koji je zabio hat-trick, a za goste su zabijali i Datković te Krstanović. Strijelci za domaću momčadi bili su Bačelić-Grgić i Jelić.

Lokomotiva je bila uvjerljivo bolja momčad u prvom poluvrijeme u kojem je mogla doći i do uvjerljivije prednosti protiv indisponiranog domaćina koji je ostao bez ijednog udarca u okvir gola.

U 23. minuti momčad Gorana Tomića došla je u prednost nakon što je kontru okončao mladi Kastrati pogodovši s 12 metara.

Prednost gostiju udvostručio je Toni Datković u 44. minuti. Vratar Slaven Belupa, Antun Marković, izbio je loptu nakon kornera ravno na noge Radonjiću koji je pucao sa 17 metara, a Datković je samo skrenuo loptu u gol, za milimetar izbjegavši zaleđe.

Odmah početkom drugog dijela gosti odlaze na visokih 3:0. U 46. minuti Kastrati je postigao svoj drugi gol na utakmici, a velike zasluge idu otjeranom dinamovcu Janu Lecjaksu koji je vrhunski ubacio s lijeve strane i pronašao Kosovara koji je rutinski matirao vratara.

Malo potom, Slaven je imao najbolju priliku u dotadašnjem dijelu susretu. Jelić je išao sam na Grbića i uputio oštar udarac, no bivši vratar Hajduka boksao je loptu preko gola.

Domaćin je uspio smanjiti u 70. minuti. Lecjaks podsjetio na maksimirske dane pokušavši predriblati Bačelić-Grgića na 18 metara od vlastitog gola, a on mu je oduzeo loptu, sjurio se na peterac i matirao Grbića.

U idućem napadu Mendy je utrčao u šesnaesterac gostiju, a ondje ga ruši Datković, no sudac Bel procijenio je kako je spornoj situaciji prethodilo povlačenje Mendyja te je umjesto jedanaesterca dosuđen prekršaj u napadu.

Nadu Slavenu podebljao je Jelić u 81. minuti, no već u 83. minuti Krstanović lijepo dodaje za Kastratija koji postiže hat-trick. Nakon asistencije, Krstavonić je stavio točku na 'i' pogotkom s ruba kaznenog prostora tri minute prije kraja.

Standings provided by Sofascore