Prva HNL: Hajduk pobijedio u Vinkovcima, Ohandza dvostruki strijelac i asistent

Nedjelja, 11. veljače 2018. 17:03 Napisao/la  SC

Utakmica 21. kola: Cibalia - Hajduk 0:5. Hajduk u Vinkovcima na najbolji način najavio derbi 22. kola protiv Dinama

Franck Ohandza (Hajduk)
Franck Ohandza (Hajduk)

 

Hajduk je uvjerljivom pobjedom (5:0) u Vinkovcima na najbolji način najavio derbi 22. kola protiv Dinama.

U utakmici odigranoj po neravnom i blatnjavom terenu Hajduk je dominirao cijelu utakmice, a posebice nakon pogotka Saida u 40. minuti.

Bašić je ubacio iz prekida, Nižić se znlački zagradio na drugoj vratnici i iz okreta prograo Saida, koji je zatresao nečuvanu mrežu s nekoliko metara - 0:1.

Drugi dio utakmice protekao je u znaku Francka Ohandze, dvostrukog strijelca i asistenta.

U 61. minuti Ohandza je pobjegao vinkovačkoj obrani od središta igrališta, zaobišao je dvojicu igrača i na vrhu kaznenog prostora idealno proigrao natrčalog Caktaša.

Povratnik u redove Hajduka mirno je loptu poslao u mrežu pokraj Brkića - 0:2.

U 69. minuti Ohandza je osvojio tzv. ničiju loptu u kaznenom prostoru domaćina, odigrao povratnu za Fomitschowa, koji je snažnim udarcem "probio" Brkića uz bližu vratnicu - 0:3.

Dvama izuzetno efektnim pogocima Ohandza je zaokružio jako dobru igru u drugom dijelu utakmice: prvo je iz okreta pogodio malu mrežicu, a zatim silovito poslao loptu u prečku od koje se ista odbila u mrežu.

Cibalia nije objektivno mjerilo vrijednosti momčadi Hajduka, ali stabilna igra splitske momčadi jamči zanimljivu utakmicu protiv Dinama na Poljudu.

CIBALIA: Brkić, Karamarko, Peričić, Ikić, Rubić, Plum, Muženjak, Kordić (od 80. Mlakić), Vitaić (od 69. Mrdeša), Tomašević, Dabro (od 69 Galić).

HAJDUK: Letica, Juranović, Nižić, Borja Lopez, Fomitschow, Bašić, Radošević, Savvas, Said (od 80. Almeida), Ohandza (od 84. Šego), Caktaš (od 66. Hamza).

Utakmica 21. kola: Cibalia - Hajduk 0:5 (Said 40, Caktaš 61, Fomitschow 69, Ohandza 76, 80)

Standings provided by Sofascore