Prva HNL: Hajduk opet nije pobijedio na Poljudu, Slaven Belupo osvojio bod

Nedjelja, 25. studenog 2018. 17:22 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 15. kola: Hajduk - Slaven Belupo 2:2.  U drugoj minuti nadoknade susreta gosti su tri puta bili u prilici da zatresu mrežu Blaževića

Prva HNL: Hajduk opet nije pobijedio na Poljudu, Slaven Belupo osvojio bod
Foto: www.hnkhajduk

 

Prva HNL - 15. kolo

HAJDUK – SLAVEN BELUPO 2:2

Gradski stadion Poljud. Bez gledatelja.

Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Strijelci: 0:1 Mateus (31), 1:1 Said (44), 1:2 Bogojević (65), 2:2 Jairo (74)

Žuti kartoni: Jurić, Teklić (Hajduk), Međimorec, Šarlija, Doležal (Slaven Belupo)

HAJDUK: Blažević 5, Juranović 6, Ismajli 6,5, Lopez 5, (od.46 Mikulić 5), Fomitschow 5, Palaversa 5,5, Jurić 6, Caktaš 5 (od 73. Šego 6), Jairo 6,5, Said 6 (od. 59 Teklić 5), Ivanovski 5.

SLAVEN BELUPO: Filipović 7, Musa 5,5, Međimorac 5,5, Šarlija 6,5 (od 72. Nowak -), Bogojević 7, Vidović 6,5, Bačelić- Grgić 5 (od 57. Puclin 6), Delić 6, Gordana 6, Mateus 7 (od 76. Doležal- ), Jelić 6,5.

Hajduk još jednom ove sezone nije uspio pobijediti na Poljudu.

Naprotiv, domaćini na kraju moraju biti zadovljni neodlučenim ishodom nakon prilike Slavena Belupa u zadnjim trenucima utakmice.

Prvo pravo uzbuđenje dogodilo se u 25. minuti, kada je nakon sudara Lopeza i Jelića pred vratima Blaževića, sudac Vidulin pokazao na bijelu točku.

Domaćini su se bunili, pomoćnik Petrović sugerirao je Vidulinu da promijenili odluku što je on i uradio i umjesto kaznenog udarca dosudio prekršaj za bijele.

Nema sumnje dvojbena odluka!

Gosti su došli u vodstvo u 31. minuti, s desnog boka Bogojević je u klizećem startu ubacio loptu u kazneni prostor, Mateus je bio brži od Ismajlija i glavom na prvoj stativi skrenuo loptu koja je proška kroz noge Blaževiću i završila u mreži.

U samoj završnici bijeli su stigli do sretnog poravnanja, Musa i Međimorec su se spetljali, loptu je prihvatio Ivanovski pucao je sa desetak metara lopta je pogodila desnu stativu gola gostiju, odbila se do Saida koju je je iz blizine poslao u mrežu.

Said je čini se bio u nedozvoljenoj poziciji!

Gosti se nisu branili nakon što su primili gol, nastavili su napadačkom igrom.

Jelić je uposlio Bogojevića koji se lakoćom riješio Fomitschowa, ušao je u kazneni prostor, pucao je sa nekih petnaestak metara pogodio je lijevi donji kut nemoćnog Blaževića.

Domaćini su krenuli po poravnanje, što su uspjeli golom Jaira u 74. minuti.

Šego je iz blizine pucao glavom, Filipović je kratko loptu odbio točno na glavu Jaira, koji je iz blizine šalje u mrežu.

U drugoj minuti nadoknade susreta gosti su tri puta bili u prilici da zatresu mrežu Blaževića, no nisu u tome uspjeli.

Hajduk petu utakmicu za redom nije uspio pobijediti Slaven Belupo.