Nikola Jurčević: Uvjeren sam da imamo velike i realne šanse za osvajanje duple krune

Ponedjeljak, 14. svibnja 2018. 21:41 Napisao/la  SC
Nikola Jurčević (Dinamo)
Nikola Jurčević (Dinamo)

Nogometaši Dinama već četvrto kolo zaredom ne znaju za pobjedu.

No, bez obzira na to osvojili su naslov prvaka koji, ako se pogledaju rezultati i igra, djeluje prilično neuvjerljiv.

Rudeš je aktualnog prvaka svaladao minimalnim rezultatom te ih dodao u kolekciju već skinutih "skalpova" u kojoj su Hajduk, Osijek i Rijeka.

- Imali smo sasvim drugu ideju kako će završiti ovaj dan, izgledali smo izuzetno motivirano, željeli smo pobijediti utakmicu i na pravi način proslaviti naslov prvaka. Nažalost, Rudeš nas je pobijedio iz jednog udarca po golu, ali to ne umanjuje njihovu pobjedu. Imali smo dosta prilika, igrači su bili angažirani i motivirani, bio je ovo dan u kojem nas nije išlo i nismo izgledali loše i nismo zaslužili izgubiti. Nastavili smo negativan niz koji nam predstavlja problem i umanjuje zadovoljstvo naslovom prvaka. Također, nastavlja se niz problema, Doumbia i Ćorić zaradili su ozljede tijekom utakmice. Uz rezultatski neuspjeh prati nas i veliki peh koji ne može do kraja biti opravdanje da nismo osvojili više bodova, kaže Jurčević.

Jurčevića unatoč naslovu brinu rezultati.

- Pamti se da smo prvaci, a brine me što nismo osvojili više bodova, trebali smo osvojiti 5-6 bodova više. Ne gledam na to kao alibi, već kao činjenice. U velikom broju utakmica bili smo bez standardnih igrača, imali puno teškoća za uigranu i top fit momčad. Na kraju se gledaju rezultati, nitko ne govori o okolnostima koje su u velikoj mjeri doprinijele ovome. Današnju utakmicu nisam vidio u negativnom nizu, takav je moj dojam, dodaje trener modrih.

Dinamo igra loše, a za tjedan dana očekuje ih finale Kupa protiv Hajduka.

- Iz ove perspektive, apsolutno sam uvjeren da imamo velike i realne šanse za osvajanje duple krune. U ovom trenutku to ne izgleda tako, ali u potpunosti sam siguran, jer slijedi specifična i posebna utakmica protiv našeg najvećeg rivala. Cilj je osvajanje dvostruke krune, da izbrišemo ovaj estetski dio koji nedostaje u zadnje vrijeme, zaključio je Jurčević.