Miroslavu Karoglanu važnija utakmica u Varaždinu od derbija Dinama i Rijeke

Petak, 23. veljače 2024. 10:33 Napisao/la  I. J.
Mislav Karoglan
Mislav Karoglan

Pred Hajdukom je ovog vikenda novi ispit, drugo gostovanje zaredom. U 24. kolu HNL-a Bili u subotu (15 sati) gostuju u Varaždinu. Domaći su trenutno osma momčad lige.

- Nešto je bolja situacija. Moufi je počeo trenirati, vidjet ćemo hoćemo li ga koristiti, kao i Lovru Kalinića. Nikola Kalinić je out, a izrazio bih podršku Mihaelu Žaperu da se iz ovog iskušenja vrati još jači, rekao je u najavi utakmice trener Hajduka Mislav Karoglan, a zatim se dotakao Varaždina.

- Oni još od Varteksa vole posjed lopte. Nemaju pritisak, igraju opušteno. Vidjeli smo to u Maksimiru. Svakome su bili ozbiljan takmac. Imaju i naših bivših igrača, dosta motivacije. Moramo biti pravi da bi uzeli bodove. Utrka je tijesna, mi moramo uzimati bodove, to je imperativ.

Očekujete li da će Hajduk biti dominantniji u odnosu na prethodne utakmice?

- Ne bih se složio s tom tezom. Jako sam zadovoljan utakmicama protiv Slaven Belupa i Rudeša. Prilično sam realan u analizi utakmice, gledam dva puta. Bio sam savršeno iskren poslije Rijeke.

Što priželjkujete u ogledu Dinama i Rijeke?

- Ne znam. Ne zamaram se puno. Puno je važnija utakmica u Varaždinu nego Dinamo i Rijeka.

Kako komentirate uvrede Marku Livaji, to je prevršilo svaku mjeru?

- To je i moj odgovor.

Prvi put ćete u Varaždinu biti kao trener?

- Nisam ni znao. Bio sam puno puta u Varaždinu, kao igrač i u stožerima. Nije ništa novo, ali zanimljivo.

Hajduk je najbolji gost, samo dva poraza. U čemu je tajna?

- Vani imamo dosta dobru podršku. Neke teorije da iznosim, to je sve hipotetski. Ne znam koji je razlog tome, ali ne bi bilo loše da tako i ostane.

U kakvom je stanju Diallo?

- Dosta dobrom. On je takav po sebi da je veliki radnik.

Nije dugo igrao, je li to problem?

- Čini nam se spreman. Prema svim pokazateljima trenirao je ozbiljno. Svaka nam je utakmica najbitnija. Neće vjerojatno igrati svaku. Na njega ozbiljno računamo kao i na malog Šimuna koji je protiv Rudeša bio dobar.

Kako zamijeniti Žapera, imate li namjeru nešto rotirati?

- Sve je u igri. U svakom momentu moramo tražiti unutarnje rezerve, moramo se prilagođavati, a neki će morati potegnuti više. Za sada je Filip taj, mislim da može dosta toga izvući. Neki od 'osmica' će morati mijenjati navike i uloge. Moramo se puniti, vjerujem da tu u budućnosti i Sigur i Laszlo i drugi će imati ozbiljniju minutažu. Vjerujem da je to dobra prilika za mnoge.

Na kojoj poziciji vidite Kleinheislera?

- Iskreno, veliki je radnik. Taj dio me iznenadio. Radi strašno puno. Nekad za momčad moraš igrati i ono što ne voliš. Profesionalac je od glave do pete, zaključio je Karoglan.

Standings provided by Sofascore