MILAN - RIJEKA Matjaž Kek: Ako ne vjeruješ da možeš parirati, možeš očekivati velike probleme

Ponedjeljak, 25. rujna 2017. 11:33 Napisao/la  SC

Mogli bismo gledati isto tako koliko mi imamo veći proračun od Slavena, pa završi 1:1, kaže Kek

Matjaž Kek
Matjaž Kek Foto: Lario Tus


Rijeka u četvrtak igra protiv Milana, utakmica protiv jednog od najuglednijih protvnika u povijesti riječkog kluba igra se na kultnom San Siru.

Milan je u nedjelju doživio drugi poraz u sezoni, Sampdoria je nadigrala novu momčad milanskog kluba koju su novi vlasnici platili oko 250 mil. eura.

Iznos od kojega nekoga tko igra po hrvatskim oranicama odmah zaboli glava:

- Nogomet se igra na terenu, idemo kod favorita skupine, a Serie A i HNL dva su različita svijeta. Ali ako ne budemo vjerovali, bili taktički organizirani, imat ćemo problema. Gledao sam njihovu utakmicu protiv Austrije, oni ne praštaju, vodili su 3:0 nakon pola sata. Ako ne vjeruješ da i u takvoj utakmici možeš parirati, odigrati, staviti u probleme njihovu zadnju liniju, onda te mogu očekivati veliki problemi. Mogli bismo gledati isto tako koliko mi imamo veći proračun od Slavena, pa završi 1:1. Mi koji smo dolje na terenu moramo razmišljati kako kvalitetnom igrom parirati velikim momčadima. Rijeka je već igrala protiv takvih, a Milan spada u top 5 suparnika s kojima je Rijeka igrala. Nagovijestili smo da možemo kvalitetno i organizirano odigrati, ali Europa traži duel 1 na 1, ako ispadneš, stvara se višak, a to se takvom kvalitetom lako kažnjava. Veseli me da je ta utakmica pokrenula lavinu naših navijača koji će s nama u Milano, bit će to događaj koji će se pamtiti, rekao je trener Matjaž Kek za Radio Rijeku.

Standings provided by Sofascore