MAXtv PRVA LIGA

Split pobijedio Dinamo na Parku mladeži

Petak, 30. listopada 2015. 21:05 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 15. kola: Split - Dinamo 1:0. Franjić strijelac jedinog pogotka


MAXtv Prva liga - 15. kolo

SPLIT – DINAMO 1:0

Igralište Park mladeži. Gledatelja 2500.

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) 6,5

Strijelac: 1:0 Franjić (38)

Žuti kartoni: Majstorović, Bagarić, Rrahmani, Pešić, Blagojević (Split), Concalo (Dinamo)

SPLIT: Zagorac 6,5 Oremuš 6,5 (72. Grubišić -), Rahmani 6,5, Vrgoč 7, Majstorović 7, Blagojević 6 (60 Obšivać 6), Vidović 7, Mršić 6,5, Franjić 7,5 (66. Đorđević -), Bagarić 7, Pešić 6,5.

DINAMO: Ježina 6,5, Matel 5, Concalo 5, Benković 5, Pivarić 5,5, Šovšić 5 (od 69 Rog -), Antolić 5, Machado 5, Soudani 5 (46 Fernandez 5,5), Henrigque 5 (46. Hodžić 5), Pjaca 5,5

Dinamo je doživio i drugi uzastopni prvenstveni poraz nakon sedam sezona. Split je Franjićevim pogotkom zasluženo osvojio (1:0) sva tri boda i tako najbližem susjedu Hajduku otvorio mogućnost da u nedjelju pobjegne Dinami pet bodova ako pobijedi Rijeku u Jadranskom derbiju na Poljudu.

Domaćini su od prve minute krenuli agresivno sa željom da „skinu skalp„ gostima. Već u 3. minuti zaprijetio je Mršić, pucao je sa 18 metara, Ježina je bio na mjestu.

Na drugoj strani Machado je odlično izveo slobodni udarac u 7. minuti, ubacio je loptu u kazneni prostor domaćina, Soudani je pucao glavom lopta je prošla pored gola.

Imali su gosti idealnu priliku minutu poslije, pogriješio je Blagojević, loptu je prihvatio Pjaca, ali je pucao točno u Zagorca.

Potom su „crveni„ prijetili preko Franjića i Mršića, ali bez uspjeha.

U završnici prvog dijela Split je poveo. Bagarić je gurnuo loptu iza leđa spore obrane gostiju, uposlio je Franjića koji je ušao u kazneni prostor i sa nekih 12-13 metara pucao, Ježina je bio nemoćan 1:0.

U nastavku susreta nismo zabilježili ništa važno što se tiče prigoda, domaćini su se branili i obranili. Vidjeli smo samo udarac Machada u 93. minuti, Zagorac je loptu izbacio u korner.

Nažalost, u završnici susreta nakon sudara Oremuša i Pjace, desni bočni domaćina ostao je ležati na travi pred vratima domaćina. Kolima Hitne pomoći prebačen je u KB Firule. Zbog pružanja pomoći nastradalom igraču i izmjena sudac Bebek je susret produžio 9 minuta što je izazvalo salvu nezadovoljstva kod domaćih navijača. Bebek je bio u pravu.

Nakon što je sudac odsvirao kraj susreta braća i vlasnici kluba Slaven i Jozo Žužul utrčali su u teren i zajedno sa igračima slavili veliku pobjedu Splita

Standings provided by Sofascore