MAXTV PRVA LIGA

Osijek nakon Dinama pobijedio i Lokomotivu

Petak, 04. travnja 2014. 20:10 Napisao/la  SC

Utakmica 29. kola: Lokomotiva - Osijek 1:2. Osječani su u Zagrebu ostvarili prvu gostujuću pobjedu

MAXtv Prva liga - 29. kolo

LOKOMOTIVA - OSIJEK 1:2

Stadion Maksimir. Gledatelja 500.

Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka)

Strijelci: 0:1 Šorša (8) 1:1 Pjaca (35-11m) 1:2 B. Barišić (88)

Žuti kartoni: Chago, Pajač (Lokomotiva) Jonjić, Pavić, Škorić (Osijek)

LOKOMOTIVA: Zelenika - Musa, Čalušić, Barbarić, Gorupec (73 Pajač) - Šovšić, Chago, Begonja (83 P. Mišić) - Šitum, Pjaca - Budimir

OSIJEK: Mikulić - Škorić, Bralić, Jonjić, Matas (46 B. Barišić) - Novaković - J. Mišić (23 Pavić), Glavaš (84 Vidaković), Ugarković, Šorša - Cesarec

Nakon što su u 28. kolu senzacionalno pobijedili Dinamo, nogometaši Osijeka pripredili su novo iznenađenje pobijedivši Lokomotivu u Maksimiru. Dvadeset i devet kola bilo je potrebno nogometašima Osijeka da ostvare prvu gostujuću pobjedu ove sezone. Da se njih pita - nije mogla doći u boljem trenutku. Možda presudne bodove u borbi za ostanak sa Slaven Belupom i Hrvatskim dragovoljcem uzeli su momci Tomislava Rukavine u završnici susreta protiv europski ambiciozne Lokomotive.

Trenutak odluke zbio se u 88. minuti kada iz naizgled bezopasne akcije puca vrlo dobri Šorša, a Zelenika odbija loptu neposredno pored sebe. Na nju natrčava mladi bočni igrač Osijeka Borna Barišić i posprema je za veliko slavlje na gostujućoj klupi. Uzalud Lokomotivi svi brojni pokušaji Pjace i Budimira, ubacivanja Chage i Šituma, kada su Osječani iz dvije suvislije akcije došli do punog plijena.

Gosti su i poveli i to već nakon osam minuta igre. Glavaš je sa sredine terena poslao dubinsku loptu Josipu Mišićuna desni bok. Primjetio je Osijekov veznjak samog Šoršu u sredini i poslao mu loptu ispred praznih vratiju. Budući je Zelenika bio postavljen izvan okvira gola, nije bilo teško Šorši zabiti za gostujuće vodstvo. Izjednačenje se dogodilo u 34. minuti pogotkom Pjace s bijele točke. Mikulić je srušio Begonju u petercu, dovoljno je to bilo za suca Vučkova da pokaže na bijelu točku.

U nastavku susreta otvorenijega garda su zaigrali Zagrepčani, no i gosti su se organizirano branili. Samo minutu prije gola Barišića za pobjedu Osijeka Lokomotiva je pogodila stativu. Bio je to Petar Mišić, na asistenciju Pjace. Miukulić je b io slvadan, no lopta od njegove lijeve vratnice nije htijela ući u mrežu.

Nakon dva remija i dvanaest gostujućih poraza, u petnaestom susretu konačno su Slavonci upisali trobod protiv nedovoljno konkretne Lokomotive kojoj je sada put do četvrtog mjesta bitno otežan.

Standings provided by Sofascore