Lukša Jakobušić: Nisam siguran Bruno Marić više može biti predsjednik Komisija sudaca!

Ponedjeljak, 14. studenog 2022. 13:37 Napisao/la  SC
Lukša Jakobušić
Lukša Jakobušić Foto: HNK Hajduk/Facebook

Lukša Jakobušić regirao je na izjave Brune Marića, šef sudaca trenera Mislava Karoglana nazvao je licemjerom, huškačom i populistom zbog komentara suđenja utakmice Slaven Belupo - Hajduk (2:2):

- Karoglanova izjava je u afektu, riječ Jugoslavija koristio je kao metaforu. Ne moraš biti rođen u vremenu na koji se ta metafora odnosi da bi je koristio. Međutim, moje i izjave Bruna Marića ne mogu biti izrečene u afektu dan nakon utakmice. Činjenica je da je Hajduk posljednja dva mjeseca taoc vlastite snažne reputacije u javnosti, koja dovodi do toga da se nakon svake naše utakmice priča o suđenju. Sudački eksperti i Komisija nisu dosljedni, što zbunjuje javnost, nas u nogometu, ali i same suce. Bilo je situacija koje su išle nama u korist i u štetu, međutim, Hajduku nikad neće odgovarati ništa što nije pošteno. Mi želimo pošteno suđenje za sve klubove na svim razinama. Što se tiče istupa Bruna Marića, nisam siguran je li ovo i stav Hrvatskog nogometnog saveza. On je izašao izvan svoijih okvira i komentirao je stvari koje nisu u njegovoj domeni. Izdigao se iznad svoje funkcije. Ako je način na koji je to napravio, ujedno i stav HNS-a, onda imamo puno veći problem, kazao je Jakobušić za dalmatinskiportal.hr.

Tražite li ostavku Marića i Komisije HNS-a?

- Već smo se ranije očitovali vezano za svu nelogičnost i nedosljednost u delegiranju sudaca. Nisam siguran da nakon ovog istupa Marić više može biti predsjednik Komisija sudaca, ali siguran sam da nema kredibilitet. Ovo je sada u domeni predsjednika HNS-a Marijana Kustića, siguran sam da je i on zainteresiran da se priča o nogometu, a ne o suđenju. Njegova je odgovornost najveća jer, za razliku od nas, može mijenjati stvari.

Standings provided by Sofascore