SREĆKO JURIČIĆ OBZNANIO

Elvis Scoria drugi puta u sezoni vodi bijele

Srijeda, 02. svibnja 2012. 10:54 Napisao  Luka Variola

Smatram da je Scoria najbolje rješenje u ovom trenutku, kaže Juričić

Elvis Scoria u srijedu se po treći puta vratio na klupu Rijeke! Ono što se se nagađalo tijekom posljednja 24 sata službenu potvrdu dobilo je u riječima sportskog direkotora Srećka Juričića, koji je novinarima objasnio da "bijele" preuzima trener koji je na Kantridu 2005. godine donio Kup.

- Klub je zauzeo stav da moramo dovesti trenera koji će u zadnje dvije utakmice biti u stanju podignuti ekipu i ostvariti rezultate koji će nas zadržati u ligi, objasnio je Juričić.

Rijeka je tako ušla u anale Prve HNL, budući da je u jednoj sezoni promjenila četiri trenera. Što je još zanimljivije, Scoria je po drugi puta u istoj sezoni sjeo na klupu riječkoga prvoligaša. "Bijele" je poveo u pripreme uoči početka sezone, da bi ga prije prvenstva na klupi zamjenio Alen Horvat. Nakon Horvata došli su Ištuk i Skočić,  a čak je i Mladen Ivančić dva dana imao ulogu vršitelja dužnosti za kormilom Rijeke.

Scoria će se momčadi pridružiti u Rovinju u srijedu poslijepodne, a na klupu "bijelih" je praktički sjeo besplatno, pokazavši kako mu je klub iznad svega. U preostala dva kola mora osvojiti dovoljno bodova da izbjegne 12. poziciju koja vodi izravno u Drugu ligu.  Inter na 11. mjestu trenutačno bježi jedan bod s time da će Zaprešićani sigurno u posljednjem kolu upisati još tri boda protiv Varaždina koji je zbog dugovanja izbačen iz lige.

- On je pristao ove dvije utakmice voditi bez ikakvih uvjeta. Svoj dolazak nije uvjetovao nikakvim financijskim potraživanjima. Već je dvaput bio u klubu. On će pokušati dignuti ekipu, nastavlja Juričić.

Dali je Scoria riješenje i za sljedeću sezonu?

- Nakon kraja prvenstva ćemo sjesti i razmotriti budućnost kluba, nastavio je sportski direktor.

Scorijini pomoćnici u trećem mandatu bit će Dragan Tadić i Siniša Ćaleta, koji će voditi brigu o vratarima. Prema Juričićevim riječima "bijeli" su razmatrali nekoliko trenerskih imena, odlučivši se na kraju za istarskog stručnjaka, koji je u dosadašnjoj karijeri ostavio veliki trag podno stijena Kanride.

- Prateći utakmice Rijeke i njegov rad, smatram da je Scoria jedan od najboljih trenera u Hrvatskoj. Razgovarali smo o nekoliko trenera, ali smo se na kraju odlučili za Scoriju jer smatramo da je on u ovome trenutku najbolje riješenje za klub, zaključit će Juričić.

Standings provided by Sofascore