Darko Raić Sudar: Ne smije se dogoditi da Istra 1961 nestane s nogometne karte

Četvrtak, 12. listopada 2017. 09:06 Napisao/la  SC

Američki san o usponu pulskog nogometa  rasplinuo se istodobno kada je postalo jasno da američki kapital ni približno nije  dostatan za normalno funkcioniranje kluba

Darko Raić Sudar
Darko Raić Sudar


Nogometaši Rijeke u subotu igraju u Puli protiv Istre 1961, koja stenje pod teškim financijskim problemima.

Američki san o usponu pulskog nogometa  rasplinuo se istodobno kada je postalo jasno da američki kapital ni približno nije  dostatan za normalno funkcioniranje kluba, igrači mjesecima nisu dobili plaće, priče o prodaji kluba zanimljivije su od utakmica posljednjeplasirane momčadi:
 
-  Neki igrači su već bili u ovakvim situacijama, stvari su to koje se događaju u nogometu i nismo mi ni prvi ni zadnji klub koji se našao u novčanim problemima. Neizvjesnost vlada i situacija nije bajna, ali moramo se izdignuti iznad nje te nam svima treba biti cilj da Istra 1961 nastavi dalje funkcionirati neovisno o tome tko će joj biti na čelu i tko će za nju igrati. Trenutno stanje se može danas-sutra promijeniti, ali ne smije se dogoditi ono najgore, a to je da klub nestane s nogometne karte. Bila bi to tragedija za cijelu Istru i vjerujem da se to neće dopustiti, kaže  trener Istre 1961 Darko Raić Sudar za Glas Istre.
 
 Trener igrače pokušava usmjeriti na ono najvažnije, u subotu dolazi prvak iz Rijeke:
 
 - Pratit ćemo što će se dalje događati na katu i oko kluba, ali mislim da je bolje da ne razmišljamo previše o stvarima na koje ionako ne možemo utjecati, već se koliko god možemo trebamo koncentrirati na teren, treninge i utakmice. Čujemo ovakve i onakve priče na koje onda samo bespotrebno trošimo energiju i najbolje je da pustimo ljude koji su zaduženi za to neka rade svoj posao i naprave ono što misle da je najbolje, a jedino što mi želimo je da se cijela ova priča razriješi što je moguće prije, zaključuje Raić Sudar.

Standings provided by Sofascore