HNS POTVRDIO SUSPENZIJE

Karlovcu uoči Rijeke prijeti izbacivanje iz lige!

Četvrtak, 03. svibnja 2012. 17:50 Napisao/la  SC

Rijeka bi tako mogla drugi puta protiv Karlovca upisati tri boda  bez borbe

 Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza na sjednici održanoj u četvrtak, donijela je sljedeće odluke:

1. Odbijaju se kao neosnovani prigovori na odluke o suspenziji koje su podnijeli HNK Hajduk, HNK Šibenik, NK Karlovac, NK Međimurje i NK Hrvatski dragovoljac.

2. NK Zagreb kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 15.000 kn zbog bačene baklje na teren na utakmici polufinala Hrvatskog nogometnog kupa

3. GNK Dinamo izrečena je jedinstvena novčana kazna u iznosu od 30.000 kn zbog bacanja baklji na utakmici polufinala Hrvatskog nogometnog kupa na kojoj je bio domaćin i bacanja baklje na teren od strane njegovih navijača na uzvratnoj utakmici polufinala Kupa.

Prva odluka ustvari znači da su  Hajduk, Šibenik, Karlovac, Međimurje i Hrvatski dragovoljac opet suspendirani, a dobra vijest za te klubove jest da će suspenzija vrijediti tek kada klubovi prime službenu obavijest što znači da će navjerojatnije moći igrati ovoga vikenda.  

U slučaju Hajduka problem je dug prema Šibeniku za transfer Ante Rukavine, dok Šibenik sedmorici igrača nije ispunio ugovorne obveze, a Karlovac duguje desetorici nogometaša. Budući da će moći igrati u idućem kolu, Hajduk i Šibenik, jedino što mogu izgubiti jest činjenica da će predati posljednju utakmicu prvenstva koja će biti registrirana 0:3 za protivnika.

Tu je zapravo jedino ugrožen Karlovac koji već nije odigrao jednu utakmicu protiv Rijeke i koji bi u tom slučaju bio automatski izbačen, a da cijela situacija bude još zanimljivija, u posljednjem kolu u grad na četiri rijeke, stižu upravo bijeli s Kantride. Time bi nogometaši Rijeke u posljednjem kolu, po drugi put ove sezone protiv Karlovca, a ukupno treći (Varaždin), opet upisali tri boda bez borbe.

 

Standings provided by Sofascore