Elvis Scoria, trener Slaven Belupa: Došli smo u trenutku kada je Hajduk u najboljoj formi

Ponedjeljak, 03. ožujka 2014. 09:53 Napisao/la  I. J.

U prvom dijelu utakmice to je bilo jedno od boljih naših izdanja. Veseli me da smo utakmicu završili prije sučeva zvižduka. Prije se u nazovi lakšim utakmicama, uvijek odvijala neka drama, kaže Igor Tudor

Elvis Scoria doživio je poraz u debiju na klupi Slaven Belupa. Prije utakmice protiv Hajduka momčad Slavena mogla se uzdati u pozitivnu Scorijinu seriju na Poljudu, čim je utakmica počela vidjelo se da će seriji doći kraj:

- Hajduk je dominirao, posebno u prvom poluvremenu. Pokušali smo parirati, ali s bočnim igračima imali smo puno problema, brzo smo primili gol. Hajduk je vrlo dobar, došli smo u trenutku kada su u najboljoj formi. Malo su maknuli nogu s gasa u drugom dijelu, pa smo došli do daha, ali... Imamo problema i sa samopouzdanjem, već kod 0:2 vidjelo se da nemamo vjere da možemo nešto više napraviti u Splitu. Ostvarili smo tri pobjede u 24 kola, to je problem od jučer i na meni je da stvorim kompaktnu ekipu. Puno toga moramo popraviti. Nismo imali odgovor na Hajdukovu brzu igru. Kad smo zatvorili sredinu, otvorili smo bokove, Vršajević i Jozinović radili su nam probleme. Da, mijenjao sam taktiku već u 18. minuti, nije bila ozljeda... Nije pomoglo.

Scoria je doživio poraz na Poljud nakon devet godina, sedam utakmica nije izgubio utakmicu protiv Hajduka u Splitu:

- Nisam razočaran, netko nekad mora prekinuti niz. Samo da se sad moj Slaven izvuče, samo mi je to bitno, rekao je Scoria.

Nogometaši Hajduka pobijedili (3:0) su Slaven Belupo, odigravši jednu od najboljih utakmica u sezoni. Povici odobravanja s tribina: Ovo je Hajduk!, najbolje opisuju tok utakmice u kojoj su Splićani dominirali od početka do kraja:

- U prvom dijelu utakmice to je bilo jedno od boljih naših izdanja. Veseli me da smo utakmicu završili prije sučeva zvižduka. Prije se u nazovi lakšim utakmicama, uvijek odvijala neka drama. Čestitke momcima, ali sad se odmah okrećemo onom pravom ispitu koji nas čeka, Istri u Puli, našem tradicionalno nezgodnom protivniku. U prvom dijelu smo izgubili, okrećemo se odmah tome. Spremamo se za mali rat, kaže trener Hajduka Igor Tudor.

Hajduk raste iz utakmice u utakmicu, protiv Slavena Belupa ostvario je posjed lopte od čak 81 posto:

- Svaka bi utakmica trebala biti pomak naprijed, a ne smiješ se zadovoljiti. Koliko god je važan posjed, važan je i trenutak kad izgubiš loptu. Da igrači dobiju naviku da u trenutku gubitka lopte odmah oduzimamo loptu. I da posjed iskoristimo utrčavanjima, okomitim dodavanjima, smatra Tudor.

Trener Hajduka u mislima je u Puli, Splićani tradicionalno loše prolaze u utakmicama protiv Istre:

- Nema većeg motiva od dva poraza koja smo doživjeli u prvom dijelu. Spremamo se za mali rat u Puli i želimo nastaviti seriju, zaključuje Tudor.

Standings provided by Sofascore