RIJEKA - DINAMO Elvis Scoria: Obje momčadi imaju velike amplitude, ne vidim velike pluseve ili nedostatke

Nedjelja, 17. travnja 2016. 13:58 Napisala  Valentina Prokić

 Rijeka nije slabija i može osvojiti naslov bez obzira na bodovnu prednost modrih. I Barcelona je bila u takvoj situaciji, pa se sve okrenulo, kaže bivši trener Rijeke i stalni stručni komentator na HTV-u

Nogometaši Rijeke i Dinama pobjedama su zaključili ovaj vikend, obje momčadi spremno očekuju derbi u utorak (20) na Rujevici. Modri imaju četiri boda prednosti, te bi pobjeda Rijeku dovela na samo bod zaostatka uoči posljednja četiri kola.

- Prognoza nije lagana. Obje momčadi imaju velike amplitude u igri ove sezone. Rijeka se vratila nakon poraza u Kupu sa dvije pobjede. Utakmica Dinama i Zagreba, nije pokazatelj njihove forme. Rijeka mora igrati na pobjedu i sigurno će utakmica biti tvrda i agresivna kao što je bila i njihova zadnja međusobna utakmica na Rujevici. Pokušat će Rijeka razbiti Dinamovu igru sa puno prekršaja, dok će modri igrati na veći posjed lopte, pokušati smiriti utakmicu i igrati na svoje kvalitetne pojedince u napadu. Dinamo neće igrati na nulu, jer ne zna tako igrati, počeo je analizu bijelih i modrih Elvis Scoria, poznati trener i stalni  nogometni komentator na državnoj televiziji.

Utakmica će biti vrlo zanimljiva, jer dolazi u ključnom dijelu prvenstva: 

- Dinamo je zbog četiri boda prednosti malo sigurniji. No, kada je igra i forma u pitanju ne vidim da netko ima velike pluseve ili nedostatke u odnosu na drugoga baš zbog tih amplituda u rezultatima i igri cijele sezone. Rijeka ne može pobjeći od svog načina igre, a ako uspije zabiti prvi gol, to će joj dati priliku da igra onako kako najviše voli, na kontre iz kojih bi raspoloženi i kvalitetni pojedinci poput Gavranovića i Bezjaka mogli odlučiti utakmicu, dodaje Scoria.

Iskustvo modrih u osvajanjima naslova prvaka neće igrati neku ulogu.

- Dinamo ima iza sebe brojne titule prvaka, ali isto tako Rijeka ima želju, glad za osvajanjem titule. Ne igraju u Rijeci bebe već iskusni, prekaljeni igrači koji imaju iza sebe teške i odlučujuće utakmice. Rijeka nije slabija i može osvojiti naslov bez obzira na bodovnu prednost modrih. I Barcelona je bila u takvoj situaciji, pa se sve okrenulo. Jednako tako može se okrenuti i kod nas. Teško je reći što će se desiti, ali taj rezultat bi mogao puno toga pokazati, mišljenja je Elvis Scoria.

Riječka publika na Rujevici bit će 12. igrač bijelih:

- Igrat će se pred punim stadionom. Rujevica je specifičan teren, posebna mješavina trave  čini je najbržim terenom u ligi. Utakmica će biti noćna, vrijeme bi trebalo biti lijepo. Susret će biti pravi spektakl, kaže Scoria.

Iskusnom komentatoru teško je prognozirati ishod:

- U prvoj utakmici ove sezone igrali su 0:0, utakmica je bila praktički bez šansi. Na Rujevici je Dinamo poveo, a Rijeka okrenula i pobijedila. U trećoj utakmici su modri razbili Rijeku. Sve tri utakmice bile su vrlo različite tako da je teško prognozirati. Rekao bih da su šanse 50-50, zaključio je analizu Elvis Scoria.

Nekadašnji trener Rijeke posve se posvetio komentatorskom poslu, a kada će se vratiti na  trenersku klupu nije znao reći.

Standings provided by Sofascore