Ante Čačić, trener Dinama: Vida i Šimunić su u sjajnoj formi uoči dolaska Porta

Četvrtak, 13. rujna 2012. 15:18 Napisao/la  Z. G.

Carrasco je dobro fizički pripremljen i dobit će minutažu. I Brozović zaslužuje minutažu, ima i iskustvo igranja u Maksimiru, objasnio je uoči Osijeka trener Modrih

U petak će osječki "bijelo-plavi" pripremati zagrebačke "plave". Osijekovi će nogometaši, dakle, biti svojevrsni sparing partner Dinamu uoči starta Lige prvaka u kojem u utorak u Maksimir dolazi Porto. Uostalom, to je i razlog zbog kojega će se Zagrepčani i Osječani sučeliti već u petak.

No, pitanje je koliko će se momčad trenera Stanka Mršića složiti sa statusom "običnoga sparing partnera", njihove su ambicije znatno veće. Uostalom, nisu li u finalu Kupa prošle sezone bili nadomak trofeju kad su u završnici uzvratne maksimirske utakmice propustili iskoristiti jedanaesterac?

- Istina je, dovoljno je prisjetiti se finala Kupa da budemo oprezni. Osijek dolazi potpuno rasterećen. Znaju igrati i morat ćemo pružiti svoj maksimum. Jasno je da nas ne zanima ništa osim tri boda, a želimo i dobru predstavu kako bismo Porto dočekali u sjajnom ozračju, naglasio je Dinamov trener Ante Čačić, koji pritom ističe kako je Osječane ove sezone gledao samo putem TV ekrana.

- Nema tu nekih velikih nepoznanica. Uostalom, dobro poznajem svojega prijatelja Mršića, oni će nas pokušati iznenaditi brzim kontranapadima nakon kvalitetnoga bloka. Uostalom, i imaju takav profil igrača.

Maksimirska će publika ovom prilikom imati priliku vidjeti kakav su profil igrača Čileanac Bryan Carrasco i Marcelo Brozović. Protiv Osijeka će upisati svoje prve minute u Dinamovu dresu.

- Carrasco je dobro fizički pripremljen i dobit će minutažu. Dobro je fizički pripremljen, no imali smo nekoliko problema. Po dolasku iz Čilea nekoliko se dana prilagođavao zbog vremenske razlike, tu je i jezična barijera, a nije imao prilike niti trenirati s cijelom momčadi, jer nismo bili na okupu… Ipak, po onome što je pokazao svakako zaslužuje već u petak dobiti prostor. I Brozović zaslužuje minutažu, ima i iskustvo igranja u Maksimiru, od novih suigrača dobro poznaje one s kojima je već igrao u Lokomotivi ili mladoj reprezentaciji pa neće biti problema.

U kakvom su se stanju vratili reprezentativci?

- Vida, Šimunić i Kelava već su u srijedu bili na treningu, no Beqiraj je došao tek poslijepodne i trebamo vidjeti u kakvom je stanju. Jako nas raduje to što su Vida i Šimunić u odličnoj formi, jer će u utakmicama Lige prvaka dosta toga ovisiti o igri naše obrane, dodao je Čačić.

 

Standings provided by Sofascore