RIJEKA - DINAMO Zoran Mamić: Razočaran sam izjavama iz Rijeke, nisu korektne priče da nam suci pomažu

Ponedjeljak, 18. travnja 2016. 15:27 Napisao  I. V.

Volio bih da se analiziraju naše zadnje međusobne utakmice i kakvo je bilo suđenje na istima, kaže trener Dinama


Trener Dinama Zoran Mamić uoči utakmice protiv Rijeke reagirao je na riječke komentare suđenja u proljetnom dijelu sezone:

- Vrlo rijetko sam spominjao suđenje, ali jako sam razočaran izjavama iz Rijeke koju izuzetno cijenim pa se moram kratko osvrnuti. Volio bih da se analiziraju naše zadnje međusobne utakmice i kakvo je bilo suđenje na istima. Recimo, Taravel je opravdano dobio crveni na Rujevici, a u istoj toj utakmici je Rijeci oprošteno nekoliko drugih žutih kartona. U susretu prije kada je bilo 2:2 nam Strahonja svašta nije sudio, Rijeka je zabila iz nepostojećeg kornera i Fernandes je dobio "nemogući" crveni karton. U finalu Kupa na kraju pretprošle sezone je u Rijeci bilo 2:0 za njih, a na početku na 0:0 nije suđen čisti penal za nas kao i u susretu na Maksimiru kada nije sviran čisti penal na Pjaci. Ponavljam, cijenim Rijeku i sve što su napravili, ali ovakve priče da nama netko pomaže jednostavno nisu korektne, kaže Mamić.

U utorak (20) se na Rujevici igra derbi koji mnogo toga može odlučiti u bori za titulu prvaka:

- Veselimo se utakmici, ambijentu i punom stadionu. Naravno da u toj utakmici želimo potvrditi što znamo, a to je da smo najbolja ekipa u Hrvatskoj. To možemo najbolje napraviti pobjedom. Igraju agresivno, čvrsto, ne daju protivniku prostora… Posebno na početku utakmice, ali naravno da dosta toga ovisi i o nama. Rijeka ima puno dobrih pojedinaca i kao momčad dobro djeluju; to im je i najveća kvaliteta. Ne bi me zadovoljio bod. Naravno da bi bili korak bliže naslovu u slučaju remija, ali u igri je još dosta bodova i moramo i ovu i sve utakmice odraditi na visokom nivou. Ništa ne znači pobjeda u Rijeci ako izgubimo bodove negdje drugdje. Sigurno da oni moraju napasti i dati sve od sebe da nas pokušaju dobiti, a ja sam uvjeren da će moja momčad znati odgovoriti na sve što nas tamo čeka, govori Mamić.

Dinamo je kompletan, u momčad se vraća Marko Pjaca:

- Ne osjeća se nikakva nervoza u svlačionici. Dapače, odlična je atmosfera i svi željno čekamo utakmicu. Naravno da je pozitivna vibra, ali ništa drugo. Igračima smo napomenuli da izbjegnu provokacije i događaje na terenu koji nisu sportski tako da vjerujem da se nešto kao što je bilo isključenje Taravela neće ponoviti, zaključuje Mamić.