Milan Badelj spasio Dinamo od poraza protiv drugoligaša

Utorak, 28. veljače 2012. 16:25 Napisao/la  Z. G.

- Bitno je da su svi zdravi napustili teren. Pružili smo priliku nekim igračima koji su imali manju minutažu, rekao je Ante Čačić

Sad i Dinamo zna kako je Hajduku. Maksimirski su nogometaši u srijedu, po sličnoj matrici kao i Hajduk protiv Istre, jedva iščupali remi na svom terenu protiv drugoligaša Radnika iz Sesveta. U trening utakmici na pomoćnom igralištu Hitrec-Kacian, u isto vrijeme kad su na susjednom travnjaku vježbali švedski reprezentativci, Dinamo je protiv svoje drugoligaške filijale odigrao 1:1. Radnik je poveo pogotkom Jurjevića u 38. minuti, a izjednačio Badelj u 52.

Trener Ante Čačić napokon je mogao računati i na oporavljenike Sammira i Antu Rukavinu. Doduše, Sammiru je udijelio tak 20 minuta. Maksimirski je Brazilac, međutim, toliko željan igre da je čak i u trening utakmici protiv drugoligaša plesao na rubu isključenja.

- Bitno je da su svi zdravi napustili teren. Pružili smo priliku nekim igračima koji su imali manju minutažu, htio sam da nam daju informaciju o tome koliko i kad na njih možemo računati.

Čačić nije želio otkriti detalje.

Jesam, dobio sam neke informacije, ai ne bih sad o tome. Uostalom, na raspolaganju imali samo 13 igrača. Vidjet ćemo, primjerice, kakav će biti Sammirov refleks nakon ovoga, kako će reagirati Rukavina…

Na tezu kolege da je Rukavina dobro igrao u ovoj utakmici, Čačić je na rubu smiješka dodao:

- Vaš i moj dojam obično nisu slični. Svatko ima svoje viđenje, zato nogomet i jest tako zanimljiv i popularan…

Jasno je tek da Sammir još neće biti spreman za prvenstveni okršaj protiv Osijeka u subotu u Maksimiru.

- Moramo mu dozirati minute. Pokazuje veliku želju, a ovih je 20 minuta korektno odradio, zaključio je Čačić.

Dinamo je zaigrao u sastavu: Mitrović, Tomečak, Bišćan (46. Leko), Tonel, Ibañez, Calello (68. Sammir), Pokrivač, Rukavina, Badelj, Sylvestr (46. Pivarić), Krstanović.