DINAMO PREDSTAVIO PRINOVE

Carrasco doveden na preporuku Udinesea

Ponedjeljak, 03. rujna 2012. 14:41 Napisao  I. V.

Carrasco je već imao ugovor s Udineseom, no nije završio ondje zbog broja stranaca, kaže Zoran Mamić

Možda je doista brz, možda je doista spretan i u obrambenim zadaćama i u napadu, možda je vješt dribler, ali Bryan Carrasco je, čini se, i inteligentan mladić. Na predstavljanju u Maksimiru, nedugo po potpisu ugovora s Dinamom, morao je smisliti način kojim bi objasnio i sad već "znamenito" simuliranje koje ga je proslavilo na internetu.

U svojedobnoj je utakmici protiv Ekvadora, remplajući se sa suparničkim igračem, uhvatio njegovu ruku i njome samog sebe ošamario po licu. Scena je postala internetski hit, Carrasco dobio status svjetskoga simulanta godine u 2011. Sad je, pak, dovitljivo pojasnio:

- U tim sam trenucima razmišljao o svojoj momčadi, jer nam je trebala pobjeda protiv Ekvadora, a problem je u tome što su oni neprestano krali vrijeme, kaže Carrasco.

Što bi tek radio da je došao mjesec i pol ranije i zaigrao protiv bugarskog Ludogoreca…

Ako je već Čileanac došao u Maksimir, ne bi li bilo logično da dres s brojem 77 uzme on, a ne Marcelo Brozović? Dinamo je u ponedjeljak predstavio trojicu pojačanja među kojima najviše „zvoni“ 21-godišnji Carrasco, koji je stigao na jednogodišnju posudbu iz lokalnog Audax Italiana. Fotografirao se u dresu s brojem 17, dakle onim kojega je svojedobno nosio Mario Mandžukić.

Mladi je Brozović, pristigao iz zagrebačke Lokomotive, zgrabio majicu s brojem 77 u kojem je donedavno igrao Carrascov sunarodnjak Pedro Morales. Zadnji je član novoga terceta mladi vratar Ante Mrmić, donedavni član NK Varaždin, ujedno sin Marijana Mrmića, bivšega hrvatskog reprezentativca i donedavnoga trenera vratara u stožeru Slavena Bilića.

- O Brozoviću svi sve znate, jer je igrao u Lokomotivi. Mrmić dolazi iz Varaždina kao naš novi, mlad i perspektivan vratar. Carrasco je član čileanske mlade i A reprezentacije. Nismo ga uživo gledali, ali upoznali smo ga kroz mrežu partnera, a to su skautske službe Udinesea i Bayera iz Leverkusena koje su ponajbolje na svijetu i s kojima surađujemo. Zapravo, to što ga nismo gledali uživo jedini je razlog zašto smo dogovorili posudbu, a ne transfer. Ali, ono što smo čuli i vidjeli po snimkama jest da ima fantastičnu igru jedan na jedan, centaršut i brzinu. Uostalom, već je imao ugovor s Udineseom, no nije završio ondje zbog broja stranaca, a svi znamo kako dobro radi njihova skautska služba. Ma, već sad mogu reći da sam uvjeren da ćemo otkupiti njegov ugovor već na proljeće, naglasio je Dinamov sportski direktor Zoran Mamić.

A, što kaže sam Carrasco:

- U Čileu sam igrao beka i zabio tri gola, ali puno više volim igrati na krilu što i jest pozicija koju sam došao igrati ovdje. Prvi dojmovi? Grad je jako čist što mi se sviđa. Primijetio sam da je klub jako dobro organiziran i sviđa mi se što sam došao. Znam da je Dinamo najveći klub u Hrvatskoj, da je prvak sedam godina zaredom i da drugi put uzastopno igra u Ligi prvaka. Uostalom, i Pedro Morales ispričao mi je puno toga lijepog o onome što me čeka. Ma, Dinamo neće zažaliti što me doveo.

Brozović je još sigurniji:

- Nadam se da ćemo ove godine uzeti koji bod u Ligi prvaka. Ne osjećam pritisak, jer za to nema razloga. Na svakom ću treningu i utakmici dati sve od sebe. Vidim li se u prvom sastavu? Da! Vjerujem i u minutažu u Ligi prvaka. Smatram da možemo biti drugi ili treći u skupini i nastaviti naš europski put.“

Mrmić je, dakako, svjestan uloge trećega vratara, iza Ivana Kelava i Romea Mitrovića:

- Ovo je ostvarenje mojega sna: doći u Dinamo! Na meni je trenirati, raditi i biti što bolji, a moje vrijeme tek dolazi. Moj otac kaže da sam bolji nego što je bio on u ovim godinama, a to smatra zato što sam, zahvaljujući njemu, školovan vratar. Uzor? Iker Casillas.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.