DINAMO U TURSKOJ

Ivajlo Petev ostavio Fernandesa u Zagrebu

Subota, 21. siječnja 2017. 12:50 Napisao/la  SC

Junior Fernandes nije ništa pokazao otkada sam u Dinamu, kaže Petev

Nogometaši Dinama otputovali su na pripreme u Tursku. Momčadi se priključio i povratnik Sammir, ali na popisu putnika za drugi dio priprema nije bilo Juniora Fernandesa kojeg je Ivajlo Petev odlučio ostaviti u Zagrebu.

Čileanski napadač očito se ne uklapa u viziju trenera modrih bez obzira što je najplaćeniji igrač te mu je to očita poruka da traži novu destinaciju za nastavak svoje profesionalne karijere.

U Dinamo je Fernandes stigao u svibnju 2013. godine iz  Leverkusena gdje je prvo proveo jednu sezonu na posudbi. Zabio je 13 golova u 28 nastupa pa ga je potom Dinamo obvezao ugovorom od šest godina.

Za Dinamo je ukupno odigrao 66 utakmica te zabio 22 gola.

U travnju 2014. proživio je najteže trenutke karijere teškim lomom noge na utakmici HNL-a protiv Splita. Iznesen je s terena u 54. minuti nakon starta Splitova braniča Rugaševića, a kasnije je ustanovljeno puknuće fibule.

Povremeni je reprezentativac Čilea, odigrao je deset utakmica, no nije postigao gol.

U Zagrebu je Petev ostavio i Goncala te juniore Špikića, Lovrena, Solda i napadača Mihaljevića.  

- Goncalo još ne može raditi s loptom, pa ga nema smisla voditi u Tursku, on će u Zagrebu raditi s našom drugom ekipom. Junior Fernandes nije ništa pokazao otkada sam ja u Dinamu, a mene ne zanima njegova prošlost. Toga u nogometnu nema, tu postoji samo danas i sutra, tako da je moja odluka bila da ga ne vodim u Tursku. Imamo puno mladih igrača, sve ćemo vidjeti. Igrat će oni koji se dokažu kroz treninge i utakmice. Šitum na krilu? Ma sve je moguće, ali za mene su najbitniji treninzi i pripremne utakmice. Jedino mjerilo je teren. Kod mene nema prvih 11 igrača, već su svi jednako bitni, svatko će opet dobiti svoju prigodu, poručio je Petev.

U Turskoj će Dinamo igrati i pet pripremnih utakmica. Bugarski stručnjak zadovoljan je odrađenim pripremama u Rovinju, a vjeruje da će u Turskoj biti još bolje. Prvih nekoliko dana drugačiji prigram treninga očekuje Sammira.

- Sammir će prvih par dana raditi po individualnom programu, baš kao i reprezentativci koji su se vratili iz Kine. Oni nisu prošli prvi dio priprema i moraju ih odraditi, ostatak momčadi nastavlja po zacrtanom planu, dodao je Petev.

Popis od 26 igrača koji su otišli na drugi dio priprema: Livaković, Zagorac, Mikulić, Stojanović, Matel, Sigali, Benković, Lešković, Schildenfeld, Perić, Pivarić, Sosa, Antolić, Moro, Ćorić, Gojak, Fiolić, Knežević, Machado, Sammir, Pavičić, Olmo, Karimi, Henriquez, Hodžić, Šitum.

Soudani bi se Modrima trebao priključiti nakon završetka Afričkog Kupa nacija.