Karlovačkim rallyjem Četiri rijeke počinje nova sezona

Četvrtak, 16. ožujka 2023. 12:16 Napisao/la  Miroslav Krpan
Pobjednici 1. QRR Karlovac 2022. Hubert Laskowski - Michal Kusnerza
Pobjednici 1. QRR Karlovac 2022. Hubert Laskowski - Michal Kusnerza Foto: Miroslav Krpan

Prošlog proljeća, istinskim spektaklom, nakon gotovo 15 godina, kraljevska automobilistička disciplina vratila se u Karlovac i šire okruženje, nastupom 48 posada iz sedam europskih zemalja.

Osnaženi pozitivnim odjecima među sudionicima, ali i brojnoj publici uz staze, te lokalnoj zajednici, u punoj je pripremi „2. Quattro river rally Karlovac 2023.“, što ga od 31. ožujka do 2. travnja priprema zagrebački Autoklub Delta.

Prvo predstavljanje novog izdanja, sadržajno obogaćenog novom dionicom jednog brzinca, kao i pratećim programskim sadržajima, proteklo je uz prisustvo vodećih ljudi Grada Karlovca, ali i Karlovačke županije.

- Nakon Grada Zagreba, Karlovačka županija turistički je najposjećenija kontinentalna županija. Sve je to rezultat dugogodišnjeg truda i zalaganja svih subjekata,a široj prepoznatljivosti su doprinijela i automobilistička sportska događanja kao što je WRC Croatia rally i ovaj naš rally na četiri rijeke. Vjerujemo da će ovogodišnja manifestacija biti još jača, primamljivija, jer je svojevrsna najava najvećem događanju auto sporta tri tjedna kasnije, istaknula je pred novinarima Martina Furdek Hajdin, karlovačka županica.

Središte zbivanja Quattro river rallya je u samom Karlovcu, sa startom i ciljem u starogradskoj urbanoj zoni, park vozača je na prostorima Športsko rekreacijskog centra Korana, gdje će u subotnje veče ove godine biti i zabavni program u kojem sudjeluje Sandi Cenov, u večernjim satima kao zabavljač, a u dnevnim za upravljačem jednog od automobila predvozača.

Gradsko područje udomaćit će i dva prolaska brzinskim ispitom uz Koranu, a uz dosadašnje dionice brzinaca nazvanih po rijekama Kupa, Dobra i Mrežnica, ove je godine novost i širenje na područje Grada Slunja i BI Rastoke u duljini 5,6 km.

Dionice brzinaca koje se uz Karlovac protežu i na područja Duge Rese, Ozlja, Slunja, Netretića, Barilovića i Generalskog Stola nisu duge, ali su izuzetno atraktivne i tehnički zahtjevne.

U dva natjecateljska dana vozit će se 12 brzinskih ispita na pet različitih lokacija, od kojih je skoro petina identična onima koji su programski zacrtani za WRC i svjetske asove.

Upravo se zato očekuje snažan odaziv inozemnih posada, znanih europskih i svjetskih asova koji će tako imati prigodu isprobati dio asfaltnih podloga i zamki što ih na WRC-u kriju karlovačke dionice. Ovaj rally dug je 476,93 km, od čega na brzince otpada 115,42 km.

Zadovoljstvo dolaskom relijaša u Karlovac izrazio je i gradonačelnik Damir Mandić, ali posebno je ponosan na učinjeno jedan od inicijatora i domicilni rally vozač Željko Magličić ističući:

- Neizmjerno mi je drago da pričamo i o drugom QRR, nakon uspjele prošlogodišnje premijere. Teško mi je prenijeti emocije, najviše ponosa, što je moj rodni kraj, sada domaćin automobilističkih priredbi raznih disciplina i rangova, sve do najviše svjetskog, a posebno ovaj rally koji svoj prvi rođendan upisuje uz status cijenjenog međunarodnog sustava. Već su se sve lokalne institucije, od županije, preko gradova i općina domaćina, do javnih službi, dokazale kako su jednako kvalitetan partner i domaćin autosportu poput nekih desetljećima etabliranih destinacija.

Karlovački rally međunarodnog je karaktera upisan u FIA kalendar, a boduje se za Međunarodno zonsko prvenstvo Hrvatske, Državno prvenstvo, te Alpe adria rally Cup.

Upravo u Karlovcu starta nova rally sezona na hrvatskim prostorima u okviru Hrvatskog auto i karting saveza.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.