FIA događanja u Zagrebu: U Westinu se održava svečano proglašenje Prvenstva Europe 2012. u rallyju

Subota, 23. veljače 2013. 09:21 Napisao/la  Miroslav Krpan

Sedam najuspješnijih posada iz Finske, Poljske, Italije, Češke, Norveške i Turske Finci Juho Hanninen i Markkula Mikko

 

                     Hrvatski auto i karting savez ovog je vikenda od 22. do 24. veljače domaćin nekoliko značajnih događanja u organizaciji FIA – Svjetske automobilističke organizacije. Prvo će se u zagrebačkom Hotelu „Westin“ koji je sjedište svih događaja u subotu održati FIA Rally Safety seminar namijenjen direktorima i voditeljima sigurnosti na svim rally natjecanjima Prvenstva Europe i FIA Europskih kup natjecanja. U Zagreb stižu predstavnici velikog broja automobilističkih federacija europskih zemalja kojima će se priključiti i dio istaknutih sudaca HAKS-a koji će biti okosnica među ostalim i u realizaciji 40.Croatia Rallyja čiji je domaćin i organizator u rujnu HAKS u okviru FIA Prvenstva Europe.

Po završetku seminara radni sastanak održat će i predstavnici svih organizatora ovogodišnjih natjecanja europskog prvenstva sa predstavnicima i čelnicima FIA rally komisije i od ove sezone novim promotorom Eurosportom. Predsjednik HAKS-a Matko Bolanča u večernjim će satima potpisati ugovore o suradnji sa predstavnicima automobilističkih federacija iz regije i to Slovenijom, Srbijom i Bosnom i Hercegovinom, kao i neke od ugovora značajnih za pripremu Croatia rallya.

Glavno događanje vikenda je u večernjim satima s početkom u 20 sati u Kristalnoj dvorani hotela Westin – svečano proglašenje Prvenstva Europe 2012. u rallyu pod počasnim pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Zagreba. Sedam najuspješnijih posada iz Finske, Poljske, Italije, Češke, Norveške i Turske predvode prošlogodišnji ukupni prvaci Starog kontinenta, danas uspješni sudionici Svjetskog prvenstva Finci Juho Hanninen i Markkula Mikko koji su na putu do titule najboljih prošle godine slavili i u Hrvatskoj na Croatia rallyu.

Pored brojnih gostiju završne svečanosti iz FIA i nacionalnih federacija, te društvenog, političkog i sportskog života Hrvatske, posebnu će pažnju plijeniti i trofejni, istovremeno legendarni hrvatski rally asovi raznih generacija predvođenih Jovicom Palikovićem.