Izborna skupština HAKS-a: Robert Markt protukandidat predsjedniku Matku Bolanči

Subota, 09. ožujka 2013. 09:28 Napisao/la  Miroslav Krpan

Iza Roberta Markta stoji skupina "Inicijativa za Haks"

U nedjelju 10. ožujka s početkom u 11 sati u zagrebačkom hotelu Internacional održava se Izborna skupština Hrvatskog auto i karting saveza, nacionalne sportske asocijacije oktanskog sporta na četiri kotača što objedinjuje rad 80 članica iz cijele Hrvatske – što klubova, što županijskih saveza.

Analizirat će se i razmotriti izvješća protekle godine, ali i perioda od 2008. godine tijekom kojeg je HAKS u suradnji sa klubovima provodio bogat i sadržajan program što se posebno ogledalo u organizaciji prvenstvenih natjecanja kako državnog tako i međunarodnih prvenstava. Godišnje se u Hrvatskoj organizira 40-tak utrka u više automobilističkih disciplina – kružne i brdske utrke, rally, autocross, ocjenske vožnje, autoslalom i kronometar vožnje, te prvenstvo u kartingu u kojem je posljednje dvije godine po šest natjecanja uz 12 bodovnih utrka.

U godinama opterećenim sveopćom recesijom i gospodarskom krizom koja nije mimoišla i brze oktance broj sudionika po utrkama neznatno je manji, ali je kontinuitet utrka zadržan i obuhvaća praktično sve krajeve Hrvatske. Izuzetan je značaj i na međunarodnom planu od kojih organizacijski i domaćinstvom HAKS-a prednjače dvije tradicionalne i vrhunske priredbe bodovane za FIA Europsko prvenstvo i to brdska utrka „Buzetski dani“ i najstarija u nas, ove godine na jesen „40. Croatia rally“.

Hrvatska, time i nacionalni savez vodeća je asocijacija u auto sportu šire regije, pa je za očekivati da to ostane i nadalje. Potvrdilo se to i prije desetak dana na jedom od ovogodišnjih skupova Svjetske automobilističke federacije čiji je domaćin bio Zagreb, a kojih će ove godine biti više, sve do rujanskog zasjedanja FIA vlade (WMSC) u Dubrovniku.

Nedjeljni skup vodećih ljudi hrvatskog auto i karting sporta obilježit će i izbor novog rukovodstva za novo mandatno razdoblje do 2017. godine. Za čelnu poziciju predsjednika dva su kandidata – dosadašnji predsjednik Matko Bolanča i pretendant na vruću stolicu Robert Markt, nekadašnji automobilist iza kojeg stoji dio klubova okupljenih posljednjih mjeseci kao skupina "Inicijativa za Haks".

Kome će skupštinari biti naklonjeniji i čiji će im program ulijevati garanciju nastavka uspješnog djelovanja hrvatskog automobilizma i kartinga znat će se u ranim poslijepodnevnim satima.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.