Orijentašica Slavica Schuster dogovorila suradnju sa slovenskom Ajdovščinom

Četvrtak, 26. srpnja 2012. 17:09 Napisao  Milan Kosanović

Razmišljala sam o nastavku karijere, željela sam probati nešto novo, a igranje u slovenskoj ligi mi se činilo kao dobra ideja, rekla je Schuster

Rukometašica Podravke koja je proteklu sezonu provela na posudbi u bivšem riječkom prvoligašu Orijent Presoflexu sljedeće sezone će nositi dres slovenskog prvoligaša Ajdovščine. Srednja vanjska igračica tako će nakon epizoda u Zametu i Orijentu sreću potražiti u susjednoj Sloveniji samo 100-tinjak kilometara od Rijeke gdje će nastaviti pohađati Filozofski fakultet.

- Razmišljala sam o nastavku karijere, željela sam probati nešto novo, a igranje u slovenskoj ligi mi se činilo kao dobra ideja, rekla je Schuster koja će tri puta tjedno na treninge u Sloveniju putovati iz Rijeke te dodala:

- Dva puta tjedno ću nastaviti s individualnim treninzima koji će biti bazirani na snazi, a postoji mogućnost da odradim i koji trening sa svojim bivšim suigračicama iz Orijent Presoflexa, zaključila je Slavica Schuster.

Srednja igračica tako je prva koja je napustila ekipu Orijent, ako se uopće može smatrati igračicom riječkog drugoligaša s obzirom da je na Kantridi boravili zahvaljujući posudbi aktualnih prvakinja Hrvatske. Trener Orijentašica Sanjin Lučičanin tako će prema svemu sudeći u sljedeću drugoligašku sezonu  ući s istim igračkim kadrom, a iz kluba su također najavili mogućnost dovođenja novih pojačanja koja bi trebala pomoći klubu u povratku na prvoligaške parkete.