UGAŠENA NADA ORIJENTAŠICA,

Arena i sljedeće sezone ostaje prvoligaš!

Utorak, 05. lipnja 2012. 10:47 Napisao  Milan Kosanović

 Mogu reći da je odluka sada definitivna, prijavili smo ekipu u Prvu ligu, rekao je Rodić

Ugašena je i posljednja nada rukometašica Orijent Presoflexa za ostankom u elitnom razredu hrvatskog ženskog rukometa. Pulski ženski prvoligaš postigao je dogovor s Gradom te prijavio ekipu za natjecanje u Prvoj ligi.

- Mogu reći da je odluka sada definitivna, prijavili smo ekipu u Prvu ligu i u sljedećoj sezoni ponovno ćemo nastupati kao prvoligaši, rekao je bivši tajnik ŽRK Arene Antun Rodić.

Orijentašice se tako vraćaju na drugoligaške parkete kojima su žarile i palile proteklih sezona, a na kojima ih svi jako dobro poznaju. Ekipa trenera Sanjina Lučičanina prvoligašku sezonu okončala je na 12. mjestu prvenstvene ljestvice s osvojenih 16 bodova. Mlade Riječanke tokom sezone odigrale su nekoliko zapaženih partija, primjerice pobijedile su Trešnjevku u gostima, uzele bod Samoboru na domaćem terenu, slavile u gradskom derbiju nad Zametom..

Na koncu, rukometašice Orijenta glave su stajali domaći porazi od direktnih konkurenata u borbi za ostanak Sinja i Umaga, no unatoč tim porazima igračice trenera Sanjina Lučičanina imale su bezbroj propuštenih prilika u borbi za prvoligaški ostanak. 

Mlada i neiskusna ekipa ostavila je dobar dojam na prvoligaškim parketima, no za ostankom u Prvoj ligi Orijentašicama je objektivno nedostajalo kvalitete, iskustva te zrno sreće.