Orijentovo biti ili ne protiv Sinja, Lučičanin se nada da će suci iz Dalmacije pošteno suditi

Subota, 03. ožujka 2012. 10:34 Napisao  Milan Kosanović

Sinjanke imaju tri boda manje od Riječanki, ali i tri utakmice manje, a upravo nedjeljna utakmica u Rijeci će biti ključna za sastav trenera Sanjina Lučičanina.

Rukometašice Orijent Presoflexa u nedjelju (Kantrida, 18 sati) će na domaćem terenu ugostiti gošće iz Sinja, inače direktne konkurente u borbi za očuvanje statusa prvoligaša. Sinjanke imaju tri boda manje od Riječanki, ali i tri utakmice manje, a upravo nedjeljna utakmica u Rijeci će biti ključna za sastav trenera Sanjina Lučičanina.

- Sinj više nije ista ekipa iz prvog djela sezone, pojačali su se s dvije iskusne igračice bivšom reprezentativkom Marijom Hrgović, te Anom Brčić. Trenutno ne znamo u kakvoj su formi s obzirom da su u drugom djelu odigrale samo jednu utakmicu, a čak tri susreta odgodili što je po mom osobnom mišljenju nesportski na prvom mjestu, a s obzirom da su na taj način prekršili članak iz propozicija natjecanja HRS-a onda mogu reći da njihova situacija dovodi u pitanje i regularnost lige, rekao je Lučičanin te se osvrnuo na samu utakmicu.

- Mi ćemo se Sinju suprotstaviti čvrstom obranom i brzom tranzicijom prema naprijed, a pritom moramo paziti da ne razbranimo njihovu ponajbolju igračicu, vratarku Mariju Borozan. Nadam se da će sudački par Pavić i Torbarina iz Dalmacije biti regulatori igre, a ne rezultata. Nama u klubu je tragikomično da svaki put kada igramo protiv ekipa iz Dalmacije sude njihovi lokalni suci, ali ne želimo si zbog toga stvarati alibi, objasnio je Lučičanin te zaključio.

- Očekujem dobro ispunjenu dvoranu i glasno navijanje u borbi za nova dva osvojena boda.