ŽRK Orijent počeo pripreme, Lučičanin: Bez problema bismo mogli igrati Prvu ligu!

Ponedjeljak, 20. kolovoza 2012. 23:07 Napisao  Milan Kosanović

S obzirom da nam se nitko nije javio mi započinjemo pripreme kao da ćemo igrati Drugu ligu, a Prvu ligu ionako ne možemo igrati ako nas Grad financijski ne podrži, kaže trener Orijenta

Rukometašice Orijent Presoflexa na Kantridi su započele pripreme za novu sezonu u kojoj će se ekipa trenera Sanjina Lučičanina nakon epizode u Prvoj ligi ponovno boriti na drugoligaškim parketima. Igračice su na prvom okupljanju pozdravili predsjednica kluba Branka Konta, te trener Sanjina Lučičanin koji je odmah potom poslao svoje igračice na "đir" do obližnjeg stadiona.

Strateg Orijentašica potom je prokomentirao špekulacije oko njihovog povratka u Prvu ligu koje su po njegovom mišljenju jako neozbiljne.

- Mislim da bi od HRS-a bilo jako neozbiljno pozvati nas u ovom trenutku da se priključimo Prvoj ligi baš kao što je neozbiljno od ženskog rukometnog kluba Arena što je tempirala odustajanje netom prije početka prvenstva, započeo je Lučičanin te nastavio:

- S obzirom da nam se nitko nije javio mi započinjemo pripreme kao da ćemo igrati Drugu ligu, a Prvu ligu ionako ne možemo igrati ako nas Grad financijski ne podrži, smatra Lučičanin koji se potom osvrnuo na igrački kadar koji će imati na raspolaganju u narednoj sezoni:

- Kostur ekipe će biti isti kao lani, a ubaciti ćemo i nekoliko kadetkinja u prvu ekipu. Slavica Schuster karijeru će nastaviti u slovenskoj Ajdovščini, opet ćemo imati dobru mladu i perspektivnu ekipu s nešto starijom Amelom Hodžić koju će predvoditi kadetske reprezentativke Dejana Milosavljević i Ena Konta. Po mojem subjektivnom mišljenju ta ekipa bi i u narednoj sezoni bez problema mogla igrati u Prvoj ligi, mišljenja je strateg Orijentašica te dodao:

- Pripreme ćemo odraditi u Rijeci jer smatram da imamo sve adekvatne uvjete u trsatskom parku i na Vojnom igralištu na Trsatu kao svake godine, a prijateljske utakmice namjeravamo odigrati s nekim prvoligašem kako bi vidjeli gdje smo odnosno što treba ispravljati. Što se ambicija tiče naš glavni cilj je osvajanje prvog mjesta što po kriteriju kvalitete ova ekipa može i ne bojimo se to otvoreno reći, naravno ako nas zaobiđu neke velike ozljede, zaključio je Lučičanin.