SANJIN LUČIČANIN O ZAMETU

Znamo gotovo sve jedni o drugima

Petak, 13. siječnja 2012. 13:37 Napisao/la  Milan Kosanović

Znamo gotovo sve jedni o drugima. Ekipa koja taj dan bude raspoloženija, igrala bolju obranu, imala više golmanskih obrana i bude brža u tranziciji iz obrane u napad ima veće šanse za pobjedom , kaže trener Orijent Presoflexa

Novopečeni riječki prvoligaš Orijent Presoflex zaslužuje sve pohvale i prije početka subotnje utakmice. Marljivim radom šaćica zaljubljenika u rukomet omogućila je rukometnu feštu kojoj se već mjesecima raduje zavidan broj ljubitelja rukometa u Rijeci i široj okolici. Jedan od glavnih krivaca za uspjeh Orijent Presoflexa trener  Sanjin Lučičanin uoči gradskog derbija ne daje prednost niti jednoj ekipi.

-   Prošli tjedan radili smo na fizičkoj spremi dok smo ovaj posvetili tehničko – taktičkim elementima odnosno uigravanju, rekao je Lučičanin te nastavio.

-  Predobro se poznajemo, znamo gotovo sve jedni o drugima i u utakmicu ulazimo s otvorenim kartama. Derbiji su uvijek posebne utakmice koje nemaju veze s položajem na tablici ili trenutnom formom, smatram da ekipa koja taj dan bude raspoloženija, igrala bolju obranu, imala više golmanskih obrana i bude brža u tranziciji iz obrane u napad ima veće šanse za pobjedu. U igri su naravno sva tri znaka, to će biti borbena utakmica prepuna naboja i emocija, pravi  derbi koji je grad Rijeka zaslužila, a koji puno donosi cjelokupnom rukometu na ovim prostorima, zaključio je Lučičanin.

Orijentašice subotnju utakmicu koja započinje u 18 sati očekuju u najjačem sastavu, a stručni stožer i vodstvo kluba pozivaju sve navijače da se odazovu u što većem broju te budu osmi igrač u gradskom derbiju.