Gradski derbi rukometašica bez rezultatskog značaja, Orijent i Zamet igraju za prestiž!

Utorak, 08. svibnja 2012. 13:11 Napisao  Milan Kosanović

 Ekipa Orijenta ima svoje kvalitete, ali mi dolazimo pobijediti, rekao je Žiljak; -  Nama je utakmica sa Zametom rezultatski nevažna, igrat ćemo za prestiž, kaže Lučičanin

U pretposljednjem kolu Prve lige rukometašica situacija u dvama riječkim ekipama, Zametu i Orijent Presoflexu kristalno je jasna. Zamećanke su već odavno osigurale ostanak u ligi dok će Orijentašice od sljedeće sezone ponovno trčati drugoligaškim parketima. 

Gradski derbi koji se igra u srijedu (Dvorana 3. Maj, 20 sati) tako neće imati rezultatskog značaja, riječke rukometašice ovoga puta neće igrati za bodove već za prestiž.

-   Veseli nas činjenica da nas očekuje gradski derbi s našim sportskim prijateljima iz Orijenta. Mi moramo učvrstiti svoju poziciju u sredini prvenstvene ljestvice, a sigurno je da i Orijent ima svojih motiva u ovoj utakmici, rekao je trener Zameta Drago Žiljak te nastavio:

-  Očekujem sportsku i fer borbu te igru koja će zadovoljiti sve ljubitelje rukometa. Nadam se ispunjenoj dvorani, a osobno vjerujem svojoj ekipi da može ponoviti igru iz prvog djela kada smo ih s lakoćom uvjerljivo pobijedili. Ekipa Orijenta ima svoje kvalitete, ali mi dolazimo pobijediti, zaključio je Žiljak koji će u utakmici s Orijentom biti jači za povratnicu u sastav Nikolinu Račić koja bi protiv Orijenta mogla upisati svoje prve povratničke minute nakon loma ruke.

-  Nama je utakmica sa Zametom rezultatski nevažna, igrat ćemo za prestiž, započeo je trener Orijentašica Sanjin Lučičanin te nastavio:

-  Pružiti ću priliku mlađim kadetkinjama da stječu iskustvo koje će im biti potrebno za sljedeću sezonu. Bit će to utakmica kao i svaka druga za nas, da smo u istoj financijskoj poziciji kao i ženski Zamet situacija na terenu bi bila drukčija, no ovako ne možemo parirati Zametu s dječjim vrtićom ili bolje rečeno jaslicama, objasnio je Lučičanin te dodao:

-  Mi se u Orijentu  uopće ne uzbuđujemo oko te utakmice, vjerujem da će dvorana biti puna, ipak je to gradski derbi, a te utakmice logično uvijek privuku pažnju na sebe, no ne opterećujemo se oko toga, zaključio je Lučičanin koji će na raspolaganju imati sve igračice uključujući i Slavicu Schuster koja se vraća u sastav nakon ozljede skočnog zgloba.