MINISTAR PODNIO OSTAVKU

Jovanović više nije dopredsjednik Zameta

Petak, 02. ožujka 2012. 14:22 Napisao/la  Milan Kosanović

Smatram da nije u redu da ministar bude član bilo kojeg kluba, kaže Jovanović

U vrtlogu loših rezultata i previsokih ambicija u rukometnom klubu Zamet na površinu je isplivala krupna riba. Riječ je o ministru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću, koji je u Rukometnom klubu Zamet obavljao funkciju dopredsjednika.

- Više nisam član uprave rukometnog kluba Zamet - bile su prve riječi ministra od kojeg hrvatski sport puno očekuje.

Željko Jovanović prisustvovao je utakmici Zameta i Siscije odigranoj prošle srijede, no samo u ulozi gledatelja te zaljubljenika u najtrofejniji hrvatski loptački sport. Razlozi zbog kojih je sada već bivši dopredsjednik kluba napustio riječkog premijerligaša više su nego opravdani, no ostavka je do sada bila dobro skrivana.

- Onoga trenutka kada sam postao ministar znanosti, obrazovanja i sporta, odlučio sam dati ostavku na svoju poziciju u Rukometnom klubu Zamet, rekao je Željko Jovanović te nastavio:

- Osobno smatram da nije u redu da ministar, koji mora voditi brigu o cjelokupnom sportu, bude član bilo kojeg sportskog kolektiva - objasnio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta koji nije želio komentirati slabe rezultate koje njegov dojučerašnji klub ostvaruje, kao ni vjerojatno neostvarivanje ciljeva koje je upravo on postavio dok je bio na funkciji dopredsjednika.

- S obzirom da više nisam član uprave Zameta, ne osjećam se pozvanim komentirati trenutna zbivanja u klubu i oko njega - zaključio je Željko Jovanović.

Podsjetimo, dolaskom Željka Jovanovića u upravu riječkog premijerligaša, Zamet je postao stabilniji klub. Sam Jovanović najavljivao je velike stvari i svijetlu budućnost kao što je plasman u SEHA ligu, a bio je i jedan od začetnika rukometne akademije R-INA.

Nažalost po Zamet, ali i cjelokupni riječki rukomet, Željko Jovanović nije se dugo zadržao u rukometnim vodama. Jesu li slabi rezultati koje klub ostvaruje u posljednje vrijeme usko povezani s odlaskom ključne figure riječkog premijerligaša? Svakako je zanimljiva činjenica da su Zamećani od odlaska Željka Jovanovića s četvrte pozicije, koju su zauzimali na polusezoni i koja vodi u playoff, pali na sedmo mjesto koje je jako loše. Ne samo za Zamet već i za cjelokupni riječki rukomet, koji je spao na to da u europskoj dvorani gleda lokalni rukomet.