Zamećanima uoči Final Foura Kupa Hrvatske isplaćena plaća za studeni!

Petak, 04. svibnja 2012. 10:22 Napisao  Milan Kosanović

To je svakako pohvalan čin uoči Final Foura hrvatskog Kupa u Poreču u kojem si rukometaši Zameta sada mogu priuštiti luksuz da odu u šetnju gradom te popiju kavu ili sok i barem se na trenutak osjećaju kao pravi profesionalci

Iz muškog rukometnog kluba Zamet stigle su dvije nove vijesti. Kako to inače biva jedna je dobra, a druga nažalost loša. Naime, uprava kluba dala si je truda, a na računima igrača osvanula je jedna zaostala plaća. To je svakako pohvalan čin uoči Final Foura hrvatskog Kupa u Poreču u kojem si rukometaši Zameta sada mogu priuštiti luksuz da odu u šetnju gradom te popiju kavu ili sok te se barem na trenutak osjećaju kao pravi sportaši profesionalci.

Loša vijest također je vezana uz isplatu plaća. Zamećani su u svibnju dobili tek plaću za studeni uz obećanje da će ostatak dugova biti isplaćen do kraja sezone. Prema toj računici Zametove uprave igrači će usred ljeta dobiti novac s kojim su trebali obitelji, prijateljima ili voljenoj osobi kupiti poklon za Božić. Tužno!

U uvjetima u kojima funkcioniraju riječki rukometaši suvišno je i pričati o njihovoj igri te zalaganju na terenu. Sva sreća da u hrvatskom rukometu ne postoji prvenstvena ljestvica uprava rukometnih klubova jer bi sudeći prema prikazanom ove sezone uprava Zamećana gotovo sigurno ispala iz lige.

Izgovorena riječ ne može se vratiti, a uprava rukometaša Zameta uoči sezone olako se razbacivala optimističnim izjavama i najavama. Niti jedna od tih izjava koje su bile označene kao ciljevi u sezoni nije zaživjela. Plaće nisu bile redovite kako se najavljivalo, momčad se nije plasirala u playoff, a u ovom trenutku Zamećani su bliže zadnjem mjestu u Ligi za Europu nego najavljenom prvom (točnije, trenutno su posljednja momčad u ligi).

Na koncu svega najmanje što bi uprava riječkog premijerligaša mogla učiniti jest prepoznati i priznati krivicu, na taj način bi barem pokazali da su danas mudriji nego jučer!