VALTER MATOŠEVIĆ PORUČUJE

Zamet će doživjeti uzlet, Smajlagić je centralna figura

Srijeda, 10. listopada 2012. 17:09 Napisao  Milan Kosanović

Teško je govoriti o ambicijama jer se ekipa radi od temelja, no iskoristit ćemo riječki rukometni bazen, rekao je Matošević

Riječki rukometni premijerligaš u svoje redove doveo je tercet olimpijskih pobjednika, koji bi svojim znanjem i iskustvom trebali vratiti klub na stare staze slave. Irfan Smajlagić, Valter Matošević i Alvaro Načinović dio su velikog zametskog projekta o kojem bruji čitava nacija.

-          Priča je odlična, ovo što se je skupilo u Zametu mislim da nije moglo biti bolje, rekao je proslavljeni riječki vratar Valter Matošević koji će biti desna ruka Irfana Smajlagića.

-          Nadamo se najboljem, iako svi moramo biti svjesni da ekipi, ali i nama treba vremena. Momčad je poljuljana  nakon ispadanja iz Europe te četiri uzastopna prvenstvena poraza. Vodstvo kluba je očekivalo znatno više na startu prvenstva, jer Zamet ima kvalitetu da bez problema bude u Ligi za prvaka, no puno bodova je već izgubljeno. Mi ćemo pružiti svoj maksimum i nadamo se da ćemo uspjet spasiti sezonu te izboriti plasman među četiri najbolje ekipe, mišljenja je Matošević koji je potom pobliže objasnio svoje odnose s novim stručnim stožerom.

-          Naši odnosi su super, s obojicom sam igrao i u klubu i u reprezentaciji, odlični smo prijatelji koji poštuju jedni druge. Pipe je tu centralna figura, on je trener koji iza sebe već ima puno iskustva u trenerskom poslu tako da vjerujem da neće biti problema. Zamet će doživjeti uzlet, no moramo biti strpljivi jer se rezultat ne može raditi preko noći.

Riječki vratar potom je otkrio ambicije koje je novi stručni stožer stavio pred sebe.

-          Teško je govoriti o ambicijama jer se ekipa radi od temelja, no sigurno je da ćemo iskoristiti riječki rukometni bazen te da ćemo na njemu zasnivati svoju snagu, a onda u dogovoru s upravom pojačati momčad za neki veći uzlet. Po meni orijentir treba biti Croatia osiguranje koja je perjanica hrvatskog rukometa te veliki klub u europskim okvirima, a koji korisiti bivše istaknute igrače na sve moguće načine. U Zametu se to prvi put događa i na neki način Zagreb nam treba biti vodilja, kako u tome tako i u svemu ostalom.  Rezultat će sigurno doći, najvažnije je da Zamet bude pri vrhu te osigura ulazak u Ligu za prvaka, zaključio je Valter Matošević.